Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suosittu yrittäjyys mukana kaikissa Taitaja2014-kilpailulajeissa

Koulutuskeskus Salpaus

Suosittu yrittäjyys mukana kaikissa Taitaja2014-kilpailulajeissa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2014 klo 14:02
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Viidettä kertaa mukana oleva yrittäjyys on yksi Taitaja2014-kisojen suosituimmista lajeista, sillä harvempi kuin joka kuudes joukkue pääsi semifinaaleista finaaliin. Yrittäjyys on sekä Taitaja-kisojen kestoteema että Lahdessa tänään päättyvien Taitaja2014-kisan erityisteema, jonka pitää näkyä kaikkien lajien tehtävissä.

Kahdeksan kolmen hengen joukkuetta osoittaa taitonsa tänä vuonna perustamalla kotiin ja sisustukseen liittyvän verkkokaupan. Liiketoiminta-, talous- ja markkinointiosaamisen lisäksi joukkueiden piti kolmen päivän aikana hypätä myös tunnin pikataipaleille, oikeiden yritysten antamiin yllätystehtäviin.

Torstai-iltapäivän ”leijonanluolassa”, pitchauskierroksella, nähtiin vielä parhaat palat mm. taloja purkavan kierrätysyrityksen, lappilaisuuteen nojaavan sisustustuotefirman ja nikkarointiin kannustavan pihakalusteyrityksen liikeideoista. Nuoret esittivät mahdollisille rahoittajille vahvuutensa – tarinat, ekologisuuden, laadun, aitouden ja helppouden – asiallisesti, innostuneesti ja jopa silmäniskujen säestyksellä.

– Vuoden taso ei ole ihan paras, mutta opiskelijat ovat jaksaneet viedä innostuneesti läpi todella pitkiä päiviä. Joukkueiden välinen henki on ollut hyvä, ja kaikki ovat yrittäneet parhaansa loppuun asti, lajivastaava Anne Säämänen kiittää kilpailijoita.

Pikataival testaa luovuutta

Orimattilalaisen Ferroplan oy:n ideoima keskiviikon pikataival vaati kilpailijoilta todellista innovatiivisuutta. Yritys valmistaa toisille yrityksille suunnattuja lavapinoajia, joille joukkueiden piti luoda sissimarkkinointisuunnitelma.


– Vaikeusastetta lisää varmasti se, että emme ole mukana tutuilla kuluttajamarkkinoilla. Sissimarkkinointikaan ei ollut kaikille kilpailijoille tuttu termi, markkinointipäällikkö Minna Patosalmi kertoo.

Patosalmi löysi joukosta pari luovaa ja innovatiivista suoritusta, joiden ideoita voisi käyttää yrityksen markkinoinnissa. Yksi hauskimmista oli yöllinen operaatio, jossa mahdollisen asiakkaan pihaan tehtäisiin pinoajalla kasoja.

– Mukana oli myös varsin konservatiivisia ratkaisuja. Toivoisin, että kouluissa kannustettaisiin opiskelijoita vielä enemmän luovuuteen ja rohkeisiin ideoihin, Patosalmi pohtii.

Säämänen tunnistaa Patosalmen kritiikin, vaikka on tavannut Taitaja-kisoissa myös lupaavia yrittäjän alkuja. Yritysyhteistyön lisäksi hän iloitsee yrittäjyysopintojen lisääntyneestä suosiosta osana liiketalouden opintoja sekä Nuori Yrittäjyys -toiminnasta oppilaitoksissa.

– Mukana on ollut innostuneita ja osaavia kilpailijoita, joilla on yrittäjäperhetaustaa tai jopa toimiva yritys. Opiskelijat ovat kuitenkin vasta aloittamassa yrittämistä. Hiomista ja arkirealismia tarvitaan vielä pitkään opintojen jälkeen, Säämänen muistuttaa.

Kustannukset pitää osata laskea

Yrittäjyysteema on mukana kaikkien Taitaja2014-kisalajien arvioinnissa. Viisi prosenttia pisteistä tulee kokonaisuudesta, johon kuuluvat yrittäjyys, työturvallisuus ja työhyvinvointi. Tehtäviin on kuulunut esimerkiksi tarjousten ja kustannuslaskelmien tekemistä.

Päijät-Hämeen Yrittäjät palkitsee tapahtuman päättäjäisissä oppilaitoksia, jotka ovat menestyneet parhaiten Suomen Yrittäjien ja Taitaja2014-tapahtuman yhteisessä yrittäjyysmenetelmäkilpailussa. Kilpailun tavoite on tuoda yrittäjyysteemoja esiin opetuksessa.

Lisätietoja:

Marjaana Keskitalo
Taitaja2014 markkinointi- ja viestintävastaava
puh. 044 7081470
marjaana.keskitalo@salpaus.fi

www.taitaja2014.fi

Finalistien oppilaitokset ja tietoja kotipaikkakunnista
 

Taitaja2014-kuvapankki
 

Taustamateriaalia ja tärppejä jutuntekoon
 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma.  Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumassa noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Samalla käydään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun ysiluokkalaisille. Taitaja2014-tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne odotetaan noin 40 000 kävijää. Tapahtuman järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneineen. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs