Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomen nuorimmat yrittäjät uskaltavat yrittää – Yrittäjän Päivässä nuoria kannustaa NY kummi Alexander Stubb

Nuori Yrittäjyys ry

Suomen nuorimmat yrittäjät uskaltavat yrittää – Yrittäjän Päivässä nuoria kannustaa NY kummi Alexander Stubb

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 14:36
Julkaisija: Nuori Yrittäjyys ry

Mitä tapahtuu kun Suomessa uskaltaa yrittää? Suomen nuorimmat yrittäjät ja yrittäjyyden edistäjät kokoontuvat lauantaina 5. syyskuuta Yrittäjän Päivän Katujuhlaan Kamppiin. Vuosittain järjestettävään juhlapäivään osallistuu myös Nuori Yrittäjyys -toiminnan kummi valtiovarainministeri Alexander Stubb yhdessä vuoden 2015 parhaan NY-yrityksen Dimeno Safetyn kanssa.

Suomi tarvitsee nuorten taidot ja osaamisen käyttöön. Työelämänkynnyksellä oleva sukupolvi rakentaa lähitulevaisuuden työpaikkoja ja talouskasvua Suomeen. Yrittäjyys on asennetta, uteliaisuutta ja ennakkoluulottomuutta – palavaa halua tehdä jotain. Se kenellä palo on suurin, tekee yrittäjyydestä myös liiketoimintaa.

- Yrittäjän Päivä on yrittäjyyden juhlimisen lisäksi myös hieno aloitus koulujen yrittäjyyskasvatukselle. Suomella on loistokas tulevaisuus edessä, kun uskallamme antaa lasten ja nuorten ideoille siivet. Meillä kaikilla on tärkeä rooli nuorten ympärillä, summaa Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Yrittäjän Päivää juhlistetaan yhdessä NY kummi, valtiovarainministeri Alexander Stubbin kanssa.

- Meidän on annettava nuorille rohkeutta onnistua sekä mahdollisuus oppia kokeilemalla. Haluan kannustaa nuoria olemaan rohkeita, uskaltamaan, yrittämään ja kokeilemaan uutta. Olen päässyt tutustumaan Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaan nuorten yritysten kautta. Hyvää työtä, on ilo olla mukana Stubb kiittää.

Suomen Yrittäjien toteuttaman tutkimuksen mukaan opiskeluaikanaan yrittäjänä toimineista opiskelijoista peräti 35 prosenttia pitää erittäin todennäköisenä, että jatkaa yrittäjänä myös valmistumisen jälkeen. Vuosi yrittäjänä -ohjelman aikana omaa turvallisuusalan Dimeno Safety NY -yritystä pyörittäneet nuoret haaveilevat myös oman yrityksen perustamisestä NY vuoden jälkeen.

- NY vuoden jälkeen olemme monta kokemusta rikkaampia ja uskomme omaan tekemiseen entistä vahvemmin. Koulussa pitäisi olla enemmän tällaisia mahdollisuuksia kokeilla opittuja taitoja käytännössä, toteavat Dita Nyman, Meri Lehtonen ja Noora Latvanen Koulutuskeskus Sedun Kurikasta.

Nuori Yrittäjyys ry kutsuu kaikki tervetulleiksi tutustumaan Suomen nuorimpiin yrittäjiin sekä organisaation toimintaan Kampin Katujuhlaan 5.9. kello 10–13 Helsingin Narikkatorille. Alexander Stubb ja Dimeno Safety NY ovat lavalla kello 10.10. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Yrittäjän Päivä -säätiön ja laajan yhteistyöverkoston kanssa.

Tunnelmia voi seurata sosiaalisen median välityksellä aihetunnisteilla: #yrittajanpaiva #nuoriyrittajyys #omajuttu

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Virpi Utriainen, toiminnanjohtaja, Nuori Yrittäjyys ry

040 701 3038, virpi.utriainen(at)nuoriyrittajyys.fi

Liitetiedostot

Nuori Yrittäjyys ry
Nuori Yrittäjyys (NY) vahvistaa 7–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämävalmiuksia ja taloudenhallintaa ­– tekemällä oppien. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on opinto-ohjelmien kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yrittäjyys- ja kuluttajakasvatuksen malleja koulujen ja oppilaitosten käyttöön. NY-ohjelmat tukevat opetusta eri kouluasteilla opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tekemällä oppimiseen perustuva toiminta vahvistaa myös konkreettisesti nuorten ja elinkeinoelämän yhteistyötä. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa NY-toiminta alkoi vuonna 1995. nuoriyrittajyys.fi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma

Osana koulun opetusta toteutettavassa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa yläkoulun oppilaat ja toisen asteen opiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Nuoret saavat oma-aloitteisesti suunnitella yrityksensä liikeidean sekä toteuttaa sen mukaista yritystoimintaa lukuvuoden ajan. NY-yritys tarjoaa nuorille oppimisympäristön, jossa nuoret oppivat työelämätaitoja, yrittäjämäistä asennetta ja taloudenhallintaa jo opiskeluaikana ja pääsevät hyödyntämään opittuja taitoja käytännössä. Viime lukuvuonna NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma oli suositumpi kuin koskaan aiemmin: ohjelmassa on mukana yli 4 000 nuorta ja NY-yrityksiä on perustettu 1 500.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs