Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomen ensimmäinen yrittäjyyskasvatuksen työkirja lisää koulujen, yrittäjien ja kuntien toimijoiden yhteistyötä

Valtakunnallinen YES ry

Suomen ensimmäinen yrittäjyyskasvatuksen työkirja lisää koulujen, yrittäjien ja kuntien toimijoiden yhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2015 klo 11:22
Julkaisija: Valtakunnallinen YES ry

YES Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Yrittäjät on julkaissut Suomen ensimmäisen yrittäjyyskasvatuksen työkirjan. Työkirja helpottaa yrittäjyyskasvatuksen kehittämistä kouluissa ja muissa organisaatioissa sekä lisää työelämäyhteistyötä ja yrittäjyydelle myönteisen ilmapiirin kehittymistä. Kirja on herättänyt kiinnostusta myös ulkomailla. Työkirjaa esitellään Yrittäjän päivää (5.9.) edeltävän viikon aikana Varsinais-Suomen Yrittäjien järjestämällä kuntakiertueella.

Työkirja on tehty luettavaksi, käytettäväksi ja työstettäväksi yksin tai ryhmässä. Sen avulla yrittäjyyskasvatuksesta voi tehdä suunnitelmallista, osallistavaa ja aikataulutettua. 

– Työkirja antaa eväitä kuntakohtaiseen työskentelyyn ja lisää kunnan toimijoiden vuoropuhelua ja toinen toiselta oppimista. Näin myös kunnan yrittäjyysosaaminen ja yrittäjämyönteisyys voimistuu ja kehittyy, sanoo YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio

Työkirja tukee Varsinais-Suomen yrittäjyyskasvatusstrategian tavoitteiden saavuttamista ja maakunnallista verkostoyhteistyötä.

– Linkittämällä kuntakohtaiset yrittäjyyskasvatuksen strategiat elinkeino- ja kuntastrategiaan luomme johdonmukaisen, vaikuttavan ja tuloksellisen tavan toteuttaa yrittäjyyskasvatusta oppilaitosten arjessa. Kirjan avulla tehtävä yhteinen kehittämistyö vahvistaa kunnan yrittäjyyskasvatuksen Ehjä polku -toimintamallin syntymistä ja toteuttamista, Vainio kertoo. 

Yrittäjyyskasvatuksen työkirja sopii käytettäväksi hyvin myös muissa maakunnissa ja kaikilla kouluasteilla. Työkirja on herättänyt kiinnostusta jo Euroopassa. YES Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Yrittäjät jakavat työkirjoja syksyn aikana yrittäjyyskasvatuksen suunnittelun avuksi varsinaissuomalaisille kunnan päättäjille, virkamiehille kuten sivistystoimenjohdolle sekä kunnanjohdolle, paikallisille yrittäjille ja yrittäjäyhdistysten edustajille sekä oppilaitosten edustajille eri kouluasteilla. 

Keskustelua ja yhteistyötä kuntien sekä yrittäjien välillä tarvitaan 

Kuntakiertue pysähtyy Liedossa, Salossa, Kemiönsaarella, Kustavissa ja Aurassa. Kiertueen kunta-yritysaamukahvitilaisuuksissa kerrotaan myös kuntien luottamus- ja virkamiehille sekä yrittäjille tehdyn kyselyn tuloksista sekä käydään keskustelua kuntien ja yritysten yhteistyön merkityksestä.

– Kyselyn tulokset kertovat muun muassa siitä, että yrittäjät eivät tunnista kunnissa tehtyjen päätösten yritysvaikutuksia yhtä hyvin kuin kuntien edustajat, toteaa Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Henri Wibom.

Kuntien vastaajat arvioivat myös yritysilmapiirin kunnissa paremmaksi kuin kyselyyn vastanneet yrittäjät. Sekä kuntien että yrittäjien edustajat katsovat toisaalta, että yhteydenpito paikallisten yrittäjäyhdistysten ja kuntien välillä on toiminut hyvin.

 

 

Lisätiedot

 

Aluepäällikkö Johanna Vainio, YES Varsinais-Suomi, p. 050 3588 409, johanna.vainio@yrittajat.fi

Toimitusjohtaja Henri Wibom, Varsinais-Suomen Yrittäjät, p. 050 3800 150, henri.wibom@yrittajat.fi

  

Kuntakiertueen aikatalulut: http://www.yrittajat.fi/fi-FI/varsinaissuomenyrittajat/tapahtumakalenteri/varsinais-suomen-yrittajien-tapahtumia/tapahtuma/?CalendarId=ace00a7d-0234-43d6-983f-33b788d4cb9c&EventId=8e6d1a33-3290-4f18-9e43-e423ee6772ab

 

Yrittäjyyskasvatuksen työkirja löytyy sähköisenä verkosta osoitteesta

http://varsinais-suomi.yes-keskus.fi/fi/strategia-2020/yrittajyyskasvatuksen-tyokirja/

Liitetiedostot

YES – Intohimona yrittäjyyskasvatus!

YES Varsinais-Suomi edistää yrittäjyyskasvatuksen toteutumista kouluttamalla opettajia, kehittämällä koulutusta, rakentamalla koulu-yritysyhteistyötä ja tarjoamalla materiaaleja opetukseen.YES Varsinais-Suomi on Varsinais-Suomen Yrittäjien hallinnoimaa toimintaa ja osa valtakunnallista YES-verkostoa.

Yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen työkirja on osa Yritteliäs ja hyvinvoiva Varsinais-Suomi -hanketta, jonka tavoitteena on jalkauttaa maakunnallinen yrittäjyyskasvatuksen strategia. Työkirja perustuu pilottikunnissa tehtyyn työskentelyyn ja oppilaitosten johdon ja avainhenkilöiden strategisen johtamisosaamisen kehittämisprosessiin. Työkirjan sisällöt on suunnitellut YES Varsinais-Suomi yhteistyössä Villinikkarit Oy:n kanssa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs