Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomeen sataa solidaarisuusviestejä maailman ammattiliitoilta

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK Ry

Suomeen sataa solidaarisuusviestejä maailman ammattiliitoilta

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 09:58
Julkaisija: Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK Ry

Suomen hallituksen aikeet säätää työntekijöiden asemaa merkittävästi heikentäviä lakeja on huomattu maailmalla. Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK on vastaanottanut ammattiliitoilta ympäri maailmaa kymmenittäin tukiviestejä, joissa tuomitaan hallituksen suunnitelmat työntekijöiden oikeuksia polkevasta pakkolaista.

Lisäksi Suomen tilanteeseen ovat ottaneet kantaa teollisuus- ja elintarvikealojen kansainväliset kattojärjestöt verkkosivuillaan sekä pohjoismaiset teollisuus- ja kaivosliitot avoimessa kirjeessään pääministeri Juha Sipilälle.

– Kehotamme hallitusta yhteiseen pöytään selvää enemmistöä Suomen työntekijöistä edustavan ay-liikkeen kanssa. Kannustamme neuvottelemaan ja etsimään ratkaisuja, jotka suomalaiset voivat hyväksyä ja jotka kunnioittavat työmarkkinajärjestöjä ja niiden oikeutta solmia vapaasti työehtosopimuksia, kirjoitti teollisuusalojen kattojärjestön IndusriALLin pääsihteeri Jyrki Raina järjestön verkkosivuilla.

SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen kiittää kumppaneita tuesta. Hän huomauttaa, että tukiviestit ovat tulleet täysin spontaanisti.

– On mielenkiintoinen asetelman muutos, että tukiviestejä sataa kehitysmaiden ammattiliitoilta, jotka itse ovat saaneet tukea meiltä. Kansainvälinen solidaarisuus toimii onneksi molempiin suuntiin, Ronkainen toteaa.

Tukea on tullut muun muassa Brasiliasta, Filippiineiltä, Ghanasta, Haitista, Indonesiasta, Kolumbiasta, Mosambikista ja Paraguaysta ja Uruguaysta. SASKin lisäksi solidaarisuusviestejä ovat saaneet lukuisat ammattiliitot ja keskusjärjestöt.

Suomeen kaavailtu pakottava lainsäädäntö estäisi työntekijä- ja työnantajajärjestöjä sopimasta työehtosopimuksessa työntekijän kannalta paremmista työsuhteen ehdoista kuin mitä laissa on määritelty.

SASK on ulkoministeriön kumppanuusjärjestö, jonka jäsenenä on 36 suomalaista ammattiliittoa ja keskusjärjestöä. SASK tukee vapaata ja demokraattista ammattiyhdistysliikettä kehittyvissä maissa, jotta kaikilla työntekijöillä olisi mahdollisuus ihmisarvoiseen työhön ja elämiseen riittävään palkkaan.

Kansainvälisen teollisuusliittojen kattojärjestön IndustriALLin Suomea koskeva uutinen:
http://www.industriall-union.org/finland-demonstrations-to-counter-government-attack-on-collective-bargaining

Kansainvälisen elintarvikealan liittojen kattojärjestön IUF:n nimienkeruukampanja Suomen tukemiseksi:
http://www.iuf.org/cgi-bin/campaigns/show_campaign.cgi?c=948

Lisätiedot
SASKin toiminnanjohtaja Janne Ronkainen, puh. 040 776 8557, janne.ronkainen@sask.fi

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK on suomalaisen ay-liikkeen kehitysyhteistyö- ja solidaarisuusjärjestö. SASK toteuttaa vapaata ja demokraattista ammattiyhdistysliikettä tukevia hankkeita kehittyvissä maissa. SASKiin kuuluu jäsenjärjestöjensä kautta noin 1,7 miljoonaa suomalaista. Lue lisää: www.sask.fi/toiminta.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs