Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomalaista metsäosaamista viedään Venäjälle – huhtikuu tapahtumarikas kuukausi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Suomalaista metsäosaamista viedään Venäjälle – huhtikuu tapahtumarikas kuukausi

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2014 klo 12:32
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Suomessa metsäalan osaamistaso on korkea. Rajan takaa Venäjältä löytyvät puolestaan mittaamattomat metsävarat. Nämä kaksi asiaa yhdistää suomalaisten ja venäläisten koulutusalan toimijoiden yhteinen hanke ”WOPE- Wood Procurement Entrepreneurship”.

WOPE-hankkeen avulla suomalaista metsänkäsittely- ja koulutusosaamista viedään Venäjälle. Tavoitteena on myös kehittää yhdessä Venäjän metsäteollisuutta, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia sekä suomalaisille että venäläisille toimijoille.

Huhtikuussa Mikkelissä on neljä koulutustapahtumaa  

•    ma 31.3. – pe 4.4. koulutettavina olivat venäläiset metsäalan opettajat Esedun tiloissa Salosaaressa.

•    ma 7.4. – pe 11.4 venäläiset puunhankintayritysten työnjohtajat ja työntekijät ovat koulutuksessa Esedulla.

•    ti 8.4. – ke 9.4. Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksen järjestää koulutuksen suomalaisille puunkorjuuyrittäjille.

•    ma 28.4. – ke 30.4. Mikkelin ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä Pietarin metsäteknillisen yliopiston kanssa koulutuksen venäläisten puunhankintayritysten johdolle ja työntekijöille


Hankkeen kohderyhmänä ovat Leningradin alueella toimivat venäläiset puunkorjuu- ja puunhankintayritykset ja venäläiset metsäalan opettajat. Suomessa hanke kouluttaa yrittäjiä, jotka suunnittelevat toimintansa laajentamista Venäjälle.

Joulukuussa 2012 alkanutta hanketta Suomessa toteuttavat Mikkelin ammattikorkeakoulu, Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus ja Etelä-Savon ammattiopisto Esedu. Venäjän puolelta hankkeessa ovat mukana Pietarin metsäteknillinen yliopisto sekä Viipurin maa- ja metsätalousopisto. WOPE-hanke toteutetaan South-East Finland -Russia ENPI CBC 2007-2013 - ohjelman puitteissa. Hanke päättyy vuoden 2014 syksyllä.

Lisätietoja

Kirsi Itkonen, projektipäällikkö, WOPE-hanke, Mikkelin ammattikorkeakoulu/ Metsätalouden laitos, p. +358 40 842 0623, kirsi.itkonen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs