Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomalaisen myynnin solmukohdat- uutuskirjan antia

Kissconsulting Oy

Suomalaisen myynnin solmukohdat- uutuskirjan antia

Tiedote.
Julkaistu: 12.10.2016 klo 06:00
Julkaisija: Kissconsulting Oy

Myynti on tärkeätä Suomelle, suomalaiselle taloudelle ja yrityksien menestymiselle. Meillä on muutama perustavaa laatua oleva puute, jotka ovat myyntityön esteenä”, arvioivat kirjan kirjoittajat Jaana Tuomila, Maarika Maury ja Tuomo Meretniemi. Juuri julkaistu kirja ”Suomalainen myynti on syvältä vai näyttäkö se hyvältä”, kertoo suomalaisen myynnin tilanteista. Kirjan kirjottajat työskentelevät päivittäin suomalaisen myyntityön parissa ja auttavat poistamaan suomaisen myynnin esteenä olevia haasteita.

"Ensimmäinen haaste on se, miten me suhtaudumme myyntiin. Pulassa ollaan, jos myyntiä kartellaan ja pelätään ja pidetään hevoskauppiaiden hommina. Kriittinen puute on edelleen aktiivisuuden puuttuminen, vaikka muutosta positiiviseen suuntaan on ollut nähtävissä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Myyntityöhön tarttuminen pitäisi tuoda jokaisen yrityksen ja henkilön tavoitelistalle”, Kssconsulting kehitysjohtaja Jaana Tuomila muistuttaa.

"Toisena haasteena on se, että tuotteita tai palveluita kyllä presentoidaan perusteellisesti, mutta enimmäkseen hukutetaan asiakas faktatulvaan ja esitellään teknisiä ominaisuuksia. Asiakaan kanssa olisi tärkeä enemmänkin kysyä ja kuunnella", kuvaa, lisää Tuomo Meretniemi. 

"Kolmantena haasteena on se, suomalaiset eivät keskimäärin osaa kovin hyvin kaupan päättämistä”, muistuttaa myyntivalmentajana yli 25 vuotta myyntiloikkavalmentajana toiminut Kissconsulting oy:n toimitusjohtaja Maarika Maury. ”Päätöskohta pelottaa tai sitten sitä ei vain yksinkertaisesti huomata. Miksi näin? Ehkä siksi, että kuulemme Suomessa liian vähän kaupanpäättämisestä. Jos esimerkiksi verrataan Amerikkaan, on ero valtava. Kun amerikkalainen nuori menee ensimmäiseen työpaikkaansa, hän on kuullut ikänsä kaupanpäättämistä monessa arkitilanteessa”, kertoo Maury tärkeästä kaupan päättämisen taidosta. 

"Neljäntenä myynnin haasteena näyttää olevan se, että yrityksiltä puuttuu asiakkuuden systemaattinen hoitamistapa. Eli jos vaikka myyntityön ”luurikulttuuri” olisi saatu suoritettua hampaat irvessä, saatetaan silti unohtaa asiakas siinä vaiheessa, kun asiakas on ostovalmiudessa ja viimeistely jää tekemättä", hämmästelee Maarika Maury kokemuksiaan yrityselämässä. "Yllättävän usein, vaikka kaikki tekniset vempaimet olisivat käytettävissä asiakkaan hallintaan, ei niitä käytetä yhtenäisesti ja systemaattisesti" jatkaa Maury.  

”Silmälasikauppiaani pieneltä paikkakunnalta oli reipas ja mainosti tekstarilla tuotteitaan. Piti vastata ”kyllä” jos kiinnostaa. Minä vastasin kyllä kiitos, ja Mikko otti ohjat käsiinsä. Tykkäsin hänen asenteestaan muutenkin ja halusin tukea mökkipaikkakuntani elinkeinoja. Viestittelin tekstarilla Mikon kanssa, että tarvitsen näöntarkastuksen ja uudet rillit. Kerroin, että vietän paikkakunnalla aikaa parin kuukauden kuluttua. Sovittiin, että Mikko muistuttaa minua kesäkuussa tekstarilla. Kesäkuu tuli, kesäkuu meni, ja Mikko unohti muistuttaa. Ei palannut asiaan, ei heinä-, eikä elo, - eikä vielä syyskuussakaan.”

“Erään yrityksen esimies kertoo: Meillä oli tärkeä tarjous lähetetty asiakkaalle. Olimme sopineet, miten toimitaan. Asiantuntijan oli tärkeää soittaa tarjouksen perään. Olimme miettineet ja harjoitelleet etukäteen vaihtoehdot, mitä hän sanoo tilanteissa, riippuen vastaako asiakas ei vai kyllä. Kuukauden kuluttua kysyin asiantuntijalta, että miten meni. Hän sanoi, ettei ole soittanut, kun ääni on ollut käheänä.”

Kun näihin asioihin tartutaan, voi tulokset olla huikeita ja myyntitulokset jopa moninkertaistua”, kertoo Maury onnistumisista.

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt, pdf tai toimittaja kappaleen tilaus

Maarika Maury  Kissconsulting toimitusjohtaja maarika@kissconsulting.fi  p. +358 (0) 50 590 0412

Jaana Tuomila  Kissconsulting kehitysjohtaja jaana.tuomila@kissconsulting.fi  p. +358 (0) 440 633 336 

Kirjassa kuvataan ”no-no –tilanteita”, joita ei pitäisi kuulla, sekä wow-tarinoita hyvästä palvelusta ja loistavasta myyntityöstä. Kirja antaa myös esimerkkejä, ratkaisuja ja työkaluja myyntiloikan mahdollistamiseen niin asenne-, teko- kuin tulostasollakin. Kirjoittajat ovat aikaisemmin julkaisseet kirjan Pelolla johtaminen on perseestä 
(Auditorium 20

Kirjanjulkaisutilaisuus on 13.10. klo 16.30 osoitteessa Salomonkatu 17 B, 4rs kerros, Helsinki. Toimittajat tervetulleet jo 15.30. Tilaisuudessa mielenkiintoisia puheenvuoroja mm. kirjailijoiden lisäksi positiivisia myynti- ja palveluesimerkkejä mm. Aleksi Salminen sekä Ruohonjuuren WOW palvelu.

 

Liitetiedostot

Kissconsulting Oy on 1990 perustettu liikkeenjohdon konsultointi- ja valmennusyritys. Kissconsulting toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin räätälöityä konsultointia ja yritysvalmennuksia tähdäten asiakkaan menestykseen. Kissconsulting on mukana asiakkaan arjessa ja toimii valmennuskumppanina asiakkaan kanssa läpi koko prosessin ajan varmistaen, että valmennuksen anti muuttuu toiminnaksi. Uskomme yksinkertaisuuteen, arkeen ja tekojen merkitykseen. www.kissconsulting.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs