Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomalaisella lasialan meriteollisuusosaamisella riittää kysyntää maailmalla

Pilkington Automotive Finland Oy

Suomalaisella lasialan meriteollisuusosaamisella riittää kysyntää maailmalla

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2013 klo 10:29
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Suomessa on vankka osaaminen meriteollisuuden lasirakenneratkaisuista ja tietotaitomme on kysyttyä tavaraa maailmalla. Lasirakennetoimituksissa suomalaista huippuosaamista vie maailman telakoille kokonaisvaltaisena projektina Pilkington Marine alihankkijoineen.

NSG-konsernin melko itsenäisenä yksikkönä toimiva Pilkington Marine keskittyy erikoissektorinsa tietotaidon hiomiseen ja pystyy näin toimimaan globaalisti alansa etulinjassa.
– Marine ei kilpaile suurten bulkkituotevalmistajien kanssa, koska pärjää paremmin erikoistumalla vaativiin lasituotteisiin. Sekä osallistuminen laivojen lasiratkaisujen suunnitteluun että lasitusten roolin kasvaminen ovat monimuotoistaneet yksikön toimintaa ja ylläpitävät sen kilpailukykyä. Pilkingtonilla on pitkät perinteet jalostettujen erikoislasituotteiden valmistuksessa, ja yrityksen tekninen osaaminen sekä kehitysosaston viimeisin tutkimustieto ovat myös Marinen käytössä, Pilkington Automotive Finlandin toimitusjohtaja Rami Tähtinen valottaa yksikön toimintaa. 

Pilkington Marinen valtteina erikoistuminen, innovatiivisuus ja nopeus

Pilkington Marinen toimitusten kokonaispaketit ulottuvat suunnittelusta loppuluovutukseen. Business manager Matti Hopian mukaan telakat arvostavat Marinen tarjoamia kokonaisratkaisuja.
– Otamme kantaa suunnitteluvaiheessa esimerkiksi siihen, miten alusten lasirakenteet valmistetaan ekologisesti kestäviksi ja energiaa säästäviksi. Pystymme toteuttamaan käytännössä arkkitehtien lennokkaimmatkin ideat, ja olemme aktiivisia uusien aluskohtaisesti räätälöityjen ratkaisujen kehittämisessä. Meille on tärkeää, että niin pienten kuin suurtenkin alusten tuotteista löytyy muotoa, kokoa ja lisäarvoa. 

Laivateollisuus suuntaa koko ajan suurempiin ja vaativampiin lasirakenteisiin ja toimituksiin. Pilkington Marine vastaa tähän viemällä tuotantoa laivasta verstaaseen, jolloin lasitetut moduulit voidaan toimittaa telakalle nopeasti asennettavina valmiina kokonaisuuksina. Telakoille tästä on huomattava hyöty, sillä laivojen rakennusaikataulut kiristyvät koko ajan.

Taustatukena projekteissaan Marinella on koko NSG Group. Vaikka hyvämaineisen Marinen tulevaisuus näyttää valoisalta, aikoo yksikkö jatkossa satsata verkostoitumiseensa aikaisempaa enemmän. – Osaamisen myymisessä ei näin pienen kansantalouden kannata pelata liian rikkonaisesti. Naapuriyritystä ei pidä nähdä peikkona, vaan hakea yhteistyöstä lisäpotkua toimintaan, Tähtinen painottaa.

 

Lisätietoja: 

Business Manager Matti Hopia
Pilkington Automotive Finland Oy / Pilkington Marine
p. 03 349 9391
matti.hopia@fi.nsg.com

Toimitusjohtaja Rami Tähtinen
Pilkington Automotive Finland Oy
p. 050 5660042
rami.tahtinen@fi.nsg.com

Lue lisää Pilkington Marinesta oheisesta taustamateriaalista.

Liitetiedostot

 

---

Laivojen vaativia lasituksia toimittava Pilkington Marine toimii osana Pilkington Automotive Finland Oy:tä. Pilkington Marine työllistää omassa Laitilan yksikössään kuusi henkilöä ja sen osuus Pilkington Automotiven Suomen yhtiöiden 130 miljoonan euron liikevaihdosta on muutama miljoona. Vuonna 1988 perustetun Marinen merkittävimmät tuotannot ovat lasirakenneratkaisut eri telakoilla tehtyihin luksusluokan risteilijöihin. Omana erikoistuotteena ovat myös isot, avattavat lasikatosrakennelmat laivojen aurinkokansille. 

Vuodesta 1826 toiminut Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Valmistusta konsernilla on 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs