Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Suomalainen myynti on syvältä - vai onko?

Kisspublishing

Suomalainen myynti on syvältä - vai onko?

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2016 klo 06:00
Julkaisija: Kisspublishing

Juuri julkaistu kirja ”Suomainen myynti on syvältä vai onko?”, tarttuu suomalaisen talouden tärkeään näkökulmaan. Osaammeko vieläkään palvella ja myydä riittävän hyvin?

”Positiivisia wow-tarinoita on ilahduttavan paljon ja myynnillinen kulttuuri on selvästi muuttunut parempaan suuntaan. Silti myynti tuntuu edelleen olevan suomalaiselle enemmän kauhistus kuin innostus”, kertovat kirjan kirjoittajat Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi. He kaikki työskentelevät valmennusyritys Kissconsulting Oy:ssä muutosvalmentajina.

”Vaikka myynnin arvo jo ymmärretään, usein toivoen, että joku toinen hoitaisi sen ”likaisen homman”. On hyvä pohtia, miksi edelleen myynti on kirosana, miksi se pelottaa ja hirvittää? Oleellista on, miten pelko voidaan kääntää onnistumisiksi”, muistuttaa yrityksen kehitysjohtajana toimiva Jaana Tuomila.

”Jotta Suomi saadaan ottamaan sitä vahvasti keskusteluissakin mukana ollutta tuottavuusloikkaa, tarvitsee meidän satsata entistä enemmän myyntiin”, tuovat esille uutuuskirjan kirjoittajat. Olemme edelleen vahvasti insinöörikansaa eli ahkeria työmyyriä ja tarkkoja tuotekehittäjiä, joilla asiantuntemus on ennen kaikkea tärkeässä roolissa. Mieluiten meillä keskitytään suunnittelemaan tuotetta, kuin mennään asiakkaan luo sitä myymään. Sitkeässä tuntuu olevan myös käsitys siitä, että kyllä hyvä tuote myy itse itsensä”, jatkaa Maury näkemyksestään suomalaisen myyntikulttuurin haasteista.

”Hyvänä esimerkkinä oma kokemuksemme, kun pyysimme painotaloista tarjouksia kirjamme julkaisua varten. Laitoin viiteen suomalaiseen firmaan ja yhteen etukäteen suositeltuun tallinalaiseen painoon tarjouspyynnön”, kertoo Maarika Maury. ”Neljästä suomalaisista painotalosta ei ole vielä puolen vuoden kuluttuakaan tullut vastausta tai soittoa. Yksi vastasi, muttei palannut asiaan sen koommin. Tallinalaisesta firmasta, Meedia Zone OÜ:stä myyntihenkilö sen sijaan vastasi saman tien selkein tarjouksin ystävällisesti ja palvelualttiisti. Jos me emme reagoi edes asiakkaiden osoittamaan ostohalukkuuteen, niin moni kauppa karkaa Suomesta pois”, muistuttaa Maury myynnin tärkeydestä.

Myyntiasenne ja aktiivinen palveluhalukkuus sekä osaaminen tulee istuttaa syvälle yrityskulttuuriin, sillä muuten myyntiä ei saada kasvuun. Myynnillisyys kuuluu kaikille rooleille. Kirjoittajat Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi korostavat, että jokainen voi edistää myynnillisyyttä oman roolinsa kautta: Myyntitaitoja tarvitaan yritysmaailman lisäksi seurakunnissa, valtion virastoissa, kunnissa sekä missä tahansa, jossa tarvitaan hyviä taitoja yhteistyössä ja vaikuttamisessa. Kirja on suunnattu siis jokaiselle suomalaiselle – nämä taidot pitäisi olla kaikkien kansalaistaitona.

Uudessa julkaistavassa kirjassa ”Suomalainen myynti on syvältä – vai onko se” kerrotaan hauskasti ja oivaltavasti wow- tarinoita hyvästä palvelusta ja loistavasta myyntityöstä sekä ei niin hyviä NO-NO
-kokemuksia, joita jokaisen tulisi välttää tekemästä aina ja kaikkialla.

Kirjan lisänimi on ”Työkaluja myyntitaktiikkaan”. Kirja antaa siis myös ratkaisuja ja työkaluja sekä esimerkkejä siitä, miten muutos on mahdollista niin asenteiden, tekojen ja tulostenkin tasolla. Kirjassa on huomioitu myös sosiaalisen median nousu tärkeäksi osaksi myynnin työkalupakkia sekä ideoita systemaattisen myynnin ja CRM-toiminnan kehittämiseen sekä myynnin johtamiseen.  

Kirjan julkaisee Kiss Publishing. Kirjoittajat ovat Kissconsulting Oy:n johtoryhmästä, jotka auttavat asiakkaitaan myyntiloikan tekemisessä tuloksellisesti. ”Myyntitulokset voivat oikeanlaisilla kulttuurimuutoshankkeilla jopa moninkertaistua”, muistuttaa Kissconsulting Oy:n toimitusjohtaja Maarika Maury ja jatkaa: ”Tehdään asiat niin, että muutosyrityksestä ei tule lässähtänyt pituushyppy, vaan kunnollisia gasellinloikkia”.

Kirjoittajat ovat aikaisemmin julkaisseet kirjan Pelolla johtaminen on perseestä 
(Auditorium 2015, Maury & Meretniemi & Tuomila) ja puhututtavat yrityselämää tärkeillä teemoilla kuten strategi, johtaminen, wow-palvelu ja myynnillisyys.

Tervetuloa kirjanjulkaisutilaisuuteen Ruohonjuuren pääkonttoriin, Salomonkatu 17 B 4rs , Helsinki, Kampin autotalossa. 13.10. kello 16.30. Toimittajat ovat tervetulleita haastattelemaan ja kuvaamaan jo 15.30. Tilaisuudessa mielenkiintoisia puheenvuoroja pitävät mm. Maury, Tuomila, Meretniemi sekä vierailevat asiantuntijat.

Yhteystiedot ja haastattelupyynnöt, pdf tai toimittajakappaleen toimitus sekä lisätarinoita.

Maarika Maury  maarika@kissconsulting.fi p. +358 (0) 50 590 0412

Jaana Tuomila  jaana.tuomila@kissconsulting.fi p. +358 (0) 440 633 336 

Liitetiedostot

KISS Publishing on tärkeisiin yritysmaailman ja työelämän sekä hyvän elämän taitoihin keskittyvä kustannusyritys. Halumme edistää hyvää johtamista ja työelämän taitoja kirjojemme avulla.

Maarika Maury, Jaana Tuomila ja Tuomo Meretniemi ovat valmennusyritys Kissconsulting Oy:n johtoryhmäläisiä ja auttavat työssään yrityksiä selkeän suunnan löytämiseen, parempaan johtamiseen, ihmisten inspirointiin sekä tärkeiden myyntiloikkien toteuttamiseen. www.kissconsulting.fi 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs