Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Spiritille voitto Parhaat käytännöt 2014 -kilpailussa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Spiritille voitto Parhaat käytännöt 2014 -kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2014 klo 12:56
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Spirit – yrittäjyyslähettiläitä Kymenlaaksoon -hanke vei voiton valtakunnallisen Parhaat käytännöt 2014 -kilpailun nuorten sarjassa. Voittajat julkistettiin eilen 29.10.2014 Maaseutugaalassa Lahden Sibeliustalossa. Kilpailun tarkoituksena on viestiä Suomen maaseudun kehittämisohjelman puitteissa syntyneistä hyvistä käytännöistä ja levittää onnistuneita toimintamalleja eri puolille Suomea.

Tuomaristo perusteli valintaa seuraavasti: ”Yrittäjyyden edistäminen on ensiarvoisen tärkeää, ja nuoret tekevätkin upeaa brändityötä suomalaisen maaseudun mahdollisuuksista. Spirit-hanke tarjosi yrittäjyyslähettiläsmallin keinoin ratkaisua uusien maaseutuyrittäjien löytymiseen ja nuorten innostamiseen yrittäjän uralle. Potentiaalisten yrittäjänalkujen löytämiseksi opiskelijat ideoivat nuorilta nuorille, loivat verkostot ja toteuttivat tapahtumat itse oman näköisikseen. Hankkeen kustannus−hyöty-suhde on erinomainen.”

Opiskelijoita ohjannut lehtori Sinikka Pekkalin ja projektipäällikkö Pasi Jaskari olivat erittäin tyytyväisiä palkintoon. ”Opiskelijoiden mahtava panos oli todellakin palkitseminen arvoinen. Opiskelijat tekivät työtä hyvin itsenäisesti: ideoivat, suunnittelivat, neuvottelivat yhteistyökumppanit, verkostoituivat, hankkivat sponsorit ja yrittäjät ja markkinoivat. Me olimme mukana tukemassa ja mahdollistamassa tekemistä! Ja merkittävää on, että nuoret ideoivat tapahtumia nuorille. Mieltämme lämmitti myös, että hankkeen ilmoitti täysin tietämättämme kilpailuun toimistopäällikkö Tuula Mikkonen Pohjois-Kymen Kasvu ry:stä.” 

Pop up -tapahtumien projektipäällikköinä toimivat Kyamkin liiketalouden opiskelijat Johanna HeinoHenna GardemeisterKaroliina Uusimäki ja Simo Haapa-aho, johdon assistenttityön ja kielten opiskelija Carola Kupsu sekä restauroinnin opiskelija Maria Utti. ”Olimme todella yllättyneitä, että saimme aikaan jotain näin hienoa – voitto tuntui aivan uskomattomalta! Gaala oli upea kokemus ja siellä voitto ensimmäistä kertaa konkretisoitui. Meille tuli tunne, että saimme ansaitun palkinnon suuresta työstä, jonka olimme hankkeessa tehneet. Se tuntui todella hyvältä”, Johanna, Henna, Karoliina ja Carola kertoivat voittotunnelmista.

Hanke antoi paljon kokemusta tulevaa työelämää varten. ”Nyt tiedämme, kuinka isoa panosta tapahtumien järjestäminen vaatii. Saimme kontakteja alueen yrittäjiin ja toimijoihin ja etenkin nuoriin. Työ oli erittäin omatoimista ja saimme Spiritistä erittäin hyvää kokemusta tuleviin tehtäviimme. Kaikkihan ei aina mennyt aivan suunnitelmien mukaan, ja se kasvatti stressinsietokykyä. Valmiutemme lähteä uusiin projekteihin madaltui”, opiskelijat summasivat saamaansa hankekokemusta.

Spirit-hankkeen tavoitteena on kertoa nuorille, että maaseutu on mahdollisuus innovatiivisille ja intohimoisille toimijoille. Hankkeessa valmennettiin kuusi Kyamkin opiskelijaa yrittäjyyslähettiläs-projektipäälliköksi, jotka ideoivat tiiminsä kanssa nuoria innostavia tapahtumia. Tapahtumien tavoitteena oli lisätä ammattiopistojen ja lukioiden opiskelijoiden tietoisuutta ja innostusta maaseudun yrittäjyysmahdollisuuksista. Hankkeen aikana opiskelijat toteuttavat supersynnytykset kolmessa maaseutuyrityksessä (Ilomäen tila Valkealasta, Polven Juustola Kouvolasta ja Laurilan Strutsitila Elimäeltä) ja kehittävät liiketoimintaa. Myös maaseutuyritysten verkostoitumista kansainvälisyyden näkökulmasta tutkitaan.

Teematapahtumia oli kevään 2014 aikana 8 ja ne tavoittivat lähes 1000 henkilöä. Tapahtumien järjestelyihin osallistui 50 yhteistyökumppania, joista merkittävä osa oli alueen lähiruoka- tai muita yrittäjiä.

Spirit – yrittäjyyslähettiläitä Kymenlaakson 2013–2014 -hankkeen yhteistyökumppaneita oat MTK:n paikallisyhdistykset ja Pohjois-Kymen Kasvu ry. Hanketta rahoittivat Pohjois-Kymen Kasvu ry ja Euroopan maatalousrahasto.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Projektipäällikkö Pasi Jaskari, 044 702 8966, pasi.jaskari(at)kyamk.fi
Opiskelijoiden ohjaus, lehtori Sinikka Pekkalin, 044 702 8780, sinikka.pekkalin(at)kyamk.fi

Opiskelija Johanna Heino, 040 865 5543
Opiskelija Henna Gardemeister, 040 147 2225
Opiskelija Karoliina Uusimäki, 045 269 4334
Opiskelija Carola Kupsu, 040 835 5214

Kyamkin tiedote 14.10.2014: Spirit ehdolla maaseudun parhaaksi käytännöksi
Parhaat käytännöt 2014 -kilpailun tiedote 28.10.2014

 Kuvia liitteenä. Kuvateksti:

Projektipäällikkö Pasi Jaskari vastaanotti Parhaat käytännöt 2014 -kilpailun palkinnon 29.10.2014 Maaseutugaalassa Lahden Sibeliustalossa.

Liitetiedostot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on arvostettu, vastuullinen ja kansainvälinen kouluttaja. Ammattikorkeakoulu on alueellisen kilpailukyvyn rakentaja, työelämän uudistaja ja innovaatioiden tuottaja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs