Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sote- ja maakuntauudistuksessa panostettava henkilöstöjohtamiseen

Keva

Sote- ja maakuntauudistuksessa panostettava henkilöstöjohtamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 14:00
Julkaisija: Keva

Toimitusjohtaja Timo Kietäväinen, Keva
Kaupunkineuvos Jorma Rasinmäen juhlaseminaari, Seinäjoki

Sote- ja maakuntauudistus on suurin yksittäinen henkilöstön siirto työnantajalta toiselle maassamme. Kun yli puolet kunta-alan henkilöstöstä siirtyy maakuntakonserneihin, muuttuu arki kunnissa syvällisesti. Kuntien muutosjohtamisesta, erityisesti henkilöstön muutosvalmennuksesta ja -tuesta on huolehdittava kunnolla, korosti Kevan toimitusjohtaja Timo Kietäväinen puhuessaan kaupunkineuvos Jorma Rasinmäen juhlaseminaarissa Seinäjoella perjantaina. Hän oli huolissaan siitä, että henkilöstökysymykset kunnissa ja maakunnissa ovat jääneet tähän mennessä liian taka-alalle uudistuksen valmistelussa.

-Sote-uudistukseen liittyvä valinnanvapaus ja yhtiöittämisvelvoite muuttavat historiallisella tavalla tavat järjestää sote-palvelut. Uudistus voi aiheuttaa työmarkkinoilla epätervettä kilpailua alan osaavasta työvoimasta. Myös työurien tukeminen julkisella sektorilla saattaa tulevina vuosina olla aikaisempaa haasteellisempaa. Uudistus on toteuttava siten, että sote-palvelujen toimivuus ja henkilöstön asema kyetään turvaamaan. Tämä edellyttää riittävän pitkää, realistista siirtymäkautta uudistukselle, totesi Kietäväinen.

-Osana valinnanvapaus- ja yhtiöittämisratkaisuja on säädettävä lailla järjestelyistä, joilla turvataan työeläkkeiden rahoitus soten markkinamuutoksista riippumatta ilman verojen korotuksia.

  

Lisätietoja:   
toimitusjohtaja Timo Kietäväinen, puh. 0400 486 043 

Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja, joka huolehtii julkisen sektorin eli kunta-alan, valtion, evankelis-luterilaisen kirkon ja Kelan työntekijöiden eläkeasioista. Kevalla on noin 1,3 miljoonaa henkilöasiakasta. Kunta-alan tulevaisuuden eläkkeitä turvataan muun muassa sijoitustoiminnalla, ja sijoitusten markkina-arvo oli vuoden 2015 lopussa 44,2 miljardia euroa. Organisaation virallinen nimi on Keva. Kuntien eläkevakuutus –nimestä luovuttiin vuonna 2011.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs