Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sopeutustoimet edessä myös kuntasektorilla

KT Kuntatyönantajat

Sopeutustoimet edessä myös kuntasektorilla

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 11:00
Julkaisija: KT Kuntatyönantajat

Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen pitää valitettavana, ettei yhteiskuntasopimusta hyvistä pyrkimyksistä huolimatta syntynyt. Sopimuksen yhtenä päätavoitteena oli tuottavuuden parantaminen viidellä prosentilla. Yhteiskuntasopimus oli tavoitteena erittäin kunnianhimoinen ja prosessina hyvin poikkeuksellinen tiukkoine aikatauluineen.

Jalosen mukaan yhteiskuntasopimuksen kaatumiseen vaikuttivat erityisesti työnantaja- ja työntekijäpuolen erimielisyydet työpanoksen kasvattamisen keinoista. Työaikojen pidentämiseen palkansaajapuolella ei ollut valmiuksia.

KT oli tukemassa yhteiskuntasopimuksen syntymistä, koska neuvottelujen kohteena olleet tavoitteet Suomen kilpailukyvyn ja julkisen talouden pelastamiseksi ovat joka tapauksessa edessä. Tulevia toimia olisi voitu lieventää yhteiskuntasopimuksella. Kun sopimusta ei saatu aikaan, niin nyt joudutaan menemään kovemman tien kautta.

Jalonen pitää tulevia leikkauksia riskinä myös kuntasektorille. Miljardin leikkaus valtionosuuksiin merkitsisi keskimäärin prosenttiyksikön korotusta kunnallisveroon ja huomattavia henkilöstösopeutuksia, ellei tehtäviä ja velvoitteita samaan aikaan vastaavasti vähennetä.

Lisätietoja:

työmarkkinajohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 77 10

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä työnantajina. KT neuvottelee ja sopii kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset. Se on keskeinen työelämän tuloksellisuuden ja laadun kehittäjä. Kunnissa ja kuntayhtymissä työskentelee 432 000 työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 22 miljardia euroa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs