Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Sofia Vikman: Palkkatasa-arvo seuraa mahdollisuuksien tasa-arvoa

Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Sofia Vikman: Palkkatasa-arvo seuraa mahdollisuuksien tasa-arvoa

Tiedote.
Julkaistu: 31.10.2014 klo 11:10
Julkaisija: Kokoomuksen Naisten Liitto ry

Kansanedustaja, Kokoomusnaisten varapuheenjohtaja Sofia Vikmanin mukaan palkkatasa-arvo seuraa, kun todellinen mahdollisuuksien tasa-arvo työelämässä toteutetaan.

”Jokaisella sukupuoleen katsomatta pitää olla pätevyyteen, osaamiseen ja ahkeruuteen perustuvat mahdollisuudet tehdä töitä, edetä työurallaan ja saada työnsä mukaista palkkaa. Rakenteita ja asenteita muuttamalla rakennamme työelämää, jossa naisilla ja miehillä on tasa-arvoiset mahdollisuudet," kirjoittaa Vikman Kokoomusnaisten blogissa.

Naiset käyttävät tällä hetkellä suurimman osan vanhempainvapaista ja kotihoidontuesta, mutta aidosta valinnasta ei Vikmanin mukaan aina ole kysymys.

”Naisten heikompi työmarkkina-asema ja sen aiheuttamat palkkaerot kannustavat usein juuri naista jäämään kotiin silloinkin, kun hoitovastuu haluttaisiin jakaa tasaisemmin ja nainen haluaisi tehdä töitä enemmän,” Vikman kirjoittaa.

Vikmanin mukaan lainsäädännöllä voidaan muuttaa rakenteita, joilla on myös valtava asenteita muovaava vaikutus. Esimerkiksi isille korvamerkittyjen vanhempainvapaajaksojen lisääminen on lisännyt isien vanhempainvapaan käyttöä. Vanhemmuuden kustannusten kasaantuminen äidin työnantajalle vaikeuttaa naisten työllistymistä, vaikuttaa naisvaltaisten alojen palkanmaksukykyyn ja hillitsee erityisesti pk-yritysten työllistämishaluja vanhemmuuden kustannuksista aiheutuvan yllättävän äitiriskin vuoksi.

”On tehtävä töitä sen eteen, että isillä olisi yhä useammin tosiasiallinen mahdollisuus valita vanhempainvapaan käyttäminen ja nuorten naisten työmarkkina-asemaa haittaava äitiriski poistettaisiin työnantajilta jakamalla vanhemmuuden kustannukset.”

Vikmanin mukaan palkkaeroja selittää osaltaan se, että naiset itse pyytävät miehiä vähemmän palkkaa ja ovat ujompia pyytämään palkankorotuksia myöhemminkään tai pyrkimään vaativampiin tehtäviin.

”Rakenteiden ja yleisten asenteiden muuttamisen lisäksi myös naisten itsensä on uskallettava rohkeasti pyytää lisää palkkaa, arvostettava omaa osaamistaan ja uskottava omiin kykyihinsä.”

Tänään vietetään Naisten palkkapäivää. Naisen palkka on edelleen Suomessa keskimäärin vain noin 83,1 % miehen palkasta. Vuosipalkaksi muutettuna naisen palkka on tänään 31.10.2014 tämän vuoden osalta maksettu ja laskennallisesti naiset työskentelevät loppuvuoden palkatta.

Koko blogikirjoitus löytyy osoitteesta: http://www.kokoomusnaiset.fi/blogi/vikman-palkkatasa-arvo-seuraa-mahdollisuuksien-tasa-arvoa

Lisätiedot:

Sofia Vikman
varapuheenjohtaja
Kokoomuksen Naisten Liitto ry

040-5683777
sofia.vikman@eduskunta.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs