Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Simuloidussa hoitotilanteessa on turvallista oppia

Turun ammattikorkeakoulu

Simuloidussa hoitotilanteessa on turvallista oppia

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2013 klo 08:25
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Mediakutsu

Uutta yhteistyötä hoitotyön ja lääketieteen opiskelussa

Simuloidussa hoitotilanteessa
on turvallista oppia

Simulaatioharjoitus on oppimistilanne, joka on mahdollisimman realistinen jäljitelmä todellisesta hoitotilanteesta. Simulaatio mahdollistaa vaativien hoitotilanteiden edellyttämien taitojen ja yhteistyön harjoittelun turvallisesti. Turun AMK:n Terveysala-tulosalueen toteuttamassa simulaatiossa hoitotyön, ylemmän AMK-tutkinnon sekä lääketieteen opiskelijat harjoittelevat yhdessä.


”Kuin oikeaa potilasta hoitaisi” – todentuntuisia hoitotilanteita ilman riskejä

Simulaatioharjoituksia toteutetaan eri tasoilla, joista vaativin on ns. korkean tason simulaatio. Tällöin potilaana on tietokoneohjattava ja vuorovaikutteinen nukke, johon voidaan potilaan diagnoosin mukaisesti ohjelmoida erilaisia ongelmia ja vammoja, kuten sydämen rytmihäiriö tai hengityksen heikkeneminen. Nukke reagoi annettuun hoitoon, ja sitä voidaan ohjata tietokonevälitteisesti harjoituksen aikana.

Hoitotilanteessa toimivien opiskelijoiden lisäksi simulaatioon osallistuu ohjaava opettaja sekä tilannetta tarkkailevia opiskelijoita. Simulaatioharjoitus koostuu hoitotilanteeseen perehtymisestä (skenaario), videoitavasta harjoituksesta ja tilanteen läpikäymisestä (debriefing) joka on simulaation tärkein oppimiskokemus. Debriefingissä kukin simulaatioon osallistunut tuo kokemuksensa esiin. Liikkeelle lähdetään siitä, missä onnistuttiin ja vastaavasti käydään läpi virheet ja asiat, joissa kukin voisi edelleen kehittyä.

Yhteinen harjoittelu luo pohjan yhteistyölle työelämässä

Turun AMK:n hoitotyön, ensihoidon ja ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijoiden sekä Turun yliopiston lääketieteen opiskelijoiden yhteiset simulaatiot luovat pohjaa moniammatilliselle yhteistyölle työelämässä. Uudenlainen yhteisharjoittelu lisää ymmärtämystä eri ammattiryhmien tehtävistä ja osaamisesta. Tätä kautta potilaan saama hoito paranee, hoitovirheitä voidaan ehkäistä ja potilasturvallisuus lisääntyy.

– Tällaiselle yhteistyölle on erityinen tilaus. Työelämässä ja opiskelussa korostetaan tällä hetkellä vahvasti moniammatillisuutta, kertoo Turun AMK:n lehtori Katja Heikkinen.

Tervetuloa seuraamaan yhteistä simulaatioharjoitusta
tiistaina 14.5.2013 klo 10.00–12.00
Turun AMK, Ruiskatu 8, 20720 Turku

  1. Harjoituksen kulku ja simulaation perusteet selvitetään median edustajille klo 10.00–10.30 luokassa 419 (opastus pääaulasta).
  2. Tämän jälkeen on mahdollista seurata simuloituja päivystyspotilaan hoitotilanteita.
  3. Harjoituksen jälkeen on mahdollista haastatella opiskelijoita klo 11.45–12.00.

Median ilmoittautumiset 13.5.2013 mennessä: katja.heikkinen@turkuamk.fi

Lisätiedot:

Lehtori Katja Heikkinen
Turun AMK Terveysala-tulosalue
040 355 0405
katja.heikkinen@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs