Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » SHIPSU –verkkopalvelu yhdistää ja vie meriteollisuuden ammattilaiset Ranskaan

SHIPSU

SHIPSU –verkkopalvelu yhdistää ja vie meriteollisuuden ammattilaiset Ranskaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2013 klo 15:14
Julkaisija: SHIPSU

SHIPSU –verkkopalvelu pyrkii yhdistämään meriteollisuuden globaalit toimijat keskitettyyn verkostoon. Kesäkuun alussa 2012 lanseerattu palvelu pyrkii yhdistämään hajanaista laivateollisuuden tavaran- ja palveluntoimittajien sekä ostajien kenttää. Keskiviikkona tapasimme Ranskan STX:n osto-osaston johtoa ja kerroimme, miten suomalaiset tavoittaa helposti. Kiinnostus oli suurta ja tarve osaamiseen on aidosti olemassa.

Suomalaisen meriteollisuuden tulevaisuus on kriittisellä polulla ja suuntaa on haettava oikein tosissaan. Viimeisin varma isku oli Oasis-sarjan kolmannen ja mahdollisen neljännen laivan tilauksen mentyä Ranskan STX:n telakalle, samalla syntyi kysyntävaje. Seurauksena osaava telakan alihankintaverkosto, joka koostuu noin 300-350 eri yrityksestä, on jäämässä kokonaan vaille työtä tai joutuu sopeuttamaan toimintaansa merkittävästi. Verkoston yritykset, joista suurin osa on suhteellisen pieniä toimijoita kansainvälisiin toimintoihin, on voinut nojata telakan suureen tilauskantaan, eikä näiden ole tarvinnut kehittää viennin vaatimaa markkinointi- ja myyntiosaamistaan. Näiden toimijoiden avustamiseksi ollaan kehittämässä suomalaisenmeriteollisuuden kansainvälistymisen yhteistyökonseptia, jonka lähtökuopat on kaivettu jo muutoksen alkaessa kevättalvella 2011.  

SHIPSU –verkkopalvelu on paljon muutakin kuin kontaktiportaali Internetissä

Ostajatahot kotimaassa ja ulkomailla ovat laivanomistajat, telakat, off shore -toimijat ja edellisiä palvelevat suururakoitsijat. Demografisesti ostajia löytyy Euroopan lisäksi niin idästä kuin lännestäkin ja niin läheltä kuin kaukaa. SHIPSU -verkkopalvelu on suomalaislähtöinen mutta täysin globaali verkkopalvelu, joten alussa palvelussa on suurimmalta osin suomalaisia toimijoita tarjoamassa palvelujaan ja tuotteitaan. Palvelu, joka tuo tuotteet ja palvelut sekä helpot yhteydenpito- ja tarjouspyyntöominaisuudet suoraan ostajan työpöydälle on otettu ilolla vastaan. Onhan se täysin uniikki konsepti alallaan. Palveluun pääsy edellyttää referenssejä toimialalta tai vastaavasti verkkopalvelun insinööritiimin hyväksyntä tuotteesta, jota voi myydä ja käyttää turvallisuusorientoituneella toimialalla. Tätä konseptia päätettiin laajentaa ja aloittaa Ranskaan valuneen Oasis –sarjan kolmos- ja neloslaivoista. Teemalla ”tekijät on Suomessa, mutta tilaus Ranskassa” lähdettiin eteenpäin.

Tavaran- ja palveluntoimittajien tukena

Suomalaiset verkostoyritykset omaavat viimeisimmät referenssit ja osaajia löytyy niin risteily- kuin off shore -alan markkinoille, jotka ovat maailmalla edelleen olemassa. Markkinat vaan eivät ole kotikulmilla entiseen malliin, minkä harmillisuudesta kaikki on samaa mieltä mutta jotain on silti tehtävä jos ja kun osaamista löytyy. Suomalaisen osaajaverkoston sekä toimialalle tyypillisen ja epätyypillisen markkinoinnin ja mainonnan osaajana verkkopalvelu on lisäksi tarjoamassa Helmikuusta 2013 alkaen konseptia, missä suomalaisia yrityksiä tuetaan muutoinkin kuin järjestelmän tarjoamien mahdollisuuksien kautta. SHIPSU -perustajatiimi Mikko Varjanne ja Hannu Luoto vahvistettuna suomalaiset verkostoyritykset perin pohjin tuntevalla Ari Nousiaisella otti härkää sarvista ja lähestyi Ranskan STX:n telakanjohtajaa alkuvuodesta ja tämä johti audienssikutsuun hyvin pikaisesti. Esittelyn teemana oli se, että Suomessa on valtavasti osaajayrityksiä, joilla on resurssit ja osaaminen ja jotka pienellä avulla voivat toimittaa vapaasta kapasiteetistaan myös Ranskaan. SHIPSU:n rooli tässä välissä ei ole luoda yhtä ylimääräistä kustannuskerrosta vaan työkalun tarjoaminen ja käyttökoulutus palveluntarjoajille ja tavarantoimittajille sekä erityisesti maailmalla tärkeä tuotteiden ja palveluiden tuotteistaminen. Tämä mahdollistaa sen, että tuotteiden ja palveluiden markkinointi ja mainonta hoidetaan keskitetysti brändättynä suomalaisosaamiseen ja erityisesti Ranskassa Oasis-sarjaan ja tuotuna ostajan saataville SHIPSU –verkkopalvelun kautta. ”Projekti ei toki pääty Ranskan caseen mutta se on looginen aloituspiste. Kohdennamme muihinkin osiin maailmaa samantyyppistä konseptia paikasta riippuen hieman eri kulma edellä ja ostajatahojen kiinnostus on jo alussa rohkaisevan kovaa. Itse asiassa, ei vain kohtuullista vaan kovaa”, kertoo SHIPSU -portaalin ja konseptikehityksestä vastaava Mikko Varjanne. Ranskan visiitti  oli onnistunut. Telakan hankintaosasto painotti haluavansa nähdä kuka teki ja mitä. Siihen SHIPSU-tiimi tarjoaa suomalaisille avun helposti. Erityisesti verkosto tulee saamaan SHIPSU –järjestelmästä kyselyjä Oasis –sarjaan sähkö- ja putkitekniikan sekä eristyksen osa-alueilta koskien tekniikkaa ja kaikkein suurinta osaa koskee kiinnostus yleisten alueiden sisustusmateriaaleista ja erikoisratkaisuista. Niitähän Oasis –luokassa oli jo ennen eikä ne tule vähenemään. Monen tyyppisestä tarpeesta aluksen suunnittelussa on niin ikään tarve. SHIPSU verkkopalvelussa omien referenssien ja fyysisten- sekä palvelutuotteiden esille tuominen on helppoa.

Käytännössä mahdollisen kaupan tapahduttua SHIPSU voi toimia apuna toimitusketjun ja varastoinnin järjestelijänä. Logistiikassa toimitusten niputtaminen ja koordinointi tuottaa skaalaetuja ja siten pienentää logistiikan kustannuksia (vrt. kimppakyyti). SHIPSU omaa vientitoiminnan erityisosaamista ja logistiikassa piilee yksi avain menestykseen. ”Sitä on harjoiteltua jo vuosia laivanrakennuksen korjausrakentamisen alalla”, toteaa Hannu Luoto. Kustannuksiltaan konseptin palvelut pyritään hinnoittelemaan pienyrittäjille kohtuullisiksi ja markkinoita avaavaksi. ”Lähtökohta on, että jokainen yritys, joka on halukas lähtemään, pystyy mieltämään kustannuksen edulliseksi”, arvioi tiimiin liittynyt Ari Nousiainen SHIPSU -konseptin täydennettyä mallia.

Lisätietoja:

Ari Nousiainen 040 5251 202

Mikko Varjanne 040 5155 873

 

Globaaleille markkinoille Suomesta

SHIPSU verkkopalvelu on Internetissä toimiva nk. verkkopalvelu, joka on kehitetty Suomessa ja se tuo maailmanlaajuisen ratkaisun tämän erikoistoimialan tarpeisiin. SHIPSU -verkkopalvelun päätarkoitus on lisätä ja parantaa meriteollisuusyritysten tunnettavuutta ja mahdollisuuksia tehdä kauppaa menestyksekkäästi kansainvälisillä markkinoilla. Verkkopalveluun voi tutustua osoitteessa www.SHIPSU.com vaikka itse sovellus onkin puoliavoin ja täysin käytössä vain palvelun käyttäjille. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs