Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Seniorit ja tipit käyttöön

Turun ammattikorkeakoulu

Seniorit ja tipit käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2012 klo 10:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Aikaisemmin esimies saattoi pärjätä vahvalla oman alansa asiantuntijuudella sekä kohta­laisilla ihmissuhde- ja johtamistaidoilla. Yksiulotteisessa ja selkeässä työympäristössä tämä oli vielä mahdollista, mutta monikulttuurinen ja jatkuvassa muutoksessa oleva työympäristö asettaa tämän päivän ja tulevaisuuden esimiehille uusia haasteita.

 Työmarkkinat muuttuvat kiihtyvällä vauhdilla väestön ikääntyessä ja muualta tulevien ihmisten määrän lisääntyessä. Suomen seniorivälitys Oy tarjoaa senioreita työelämään yhtenä vaihtoehtona työvoimapulaan. Kilpailu markkinoista ja osaavasta työvoimasta kiristyy ja organisaation maine sekä työnantajakuva merkitsevät entistä enemmän. Maahanmuuttopäällikkö Kalle Myllymäki ELY-keskuksesta pureutuu työnantajan näkökulmasta työympäristön ja yhteiskunnan mukanaan tuomiin muutoksiin.

 – Muuttuva ja erilaisten ihmisten muokkaama työelämä muuttaa sekä työyhteisöjä että johtajuutta, kiteyttää KM, organisaatiokonsultti Aila Wallin Awailablesta. Tarvitaan uudistuvia työelämätaitoja ja uusia näkökulmia ihmisten väliseen vuorovaikutukseen sekä avoimiin kohtaamisiin työyhteisössä, Wallin jatkaa.

Maahanmuuttajille mahdollisuus työhön

Suhtautuminen henkilöstön ja työnhakijoiden monikulttuurisuuteen on nousemassa entistä tärkeämpään asemaan. Jokaisella tulisi olla yhdenvertaiset mahdollisuudet päästä työelämään ja edetä urallaan. Tarjolla olevan työvoiman ja henkilöstön kulttuuritausta, piirteet ja rajallisuudet asettavat haasteita johtamiselle, mutta antavat samalla monenlaisia mahdollisuuksia. 

– Tieto on valtaa ja kieli on avain, kaksi asiaa jotka puuttuvat maahanmuuttajilta, kertoo toiminnanjohtaja Hülya ”Hissu” Kytö Daisy Ladies Oy:stä. Maahanmuuttajille on tärkeää antaa mahdollisuus työntekoon ja luottaa heihin, Kytö jatkaa. Avoin, selkeä ja ystävällinen perehdyttäminen työtehtäviin, perehdyttävän taustat huomioon ottaen, on erittäin tärkeää, Kytö muistuttaa.

Tippipalkat ravintola-alalle  

 Työvoiman saanti ravintola-alalle on tällä hetkellä vaikeaa, toteaa toimitusjohtaja Kim Rafkin Pizzeria Dennis Oy:stä. Y-sukupolven myötä lojaalisuus työnantajaa kohtaan on vähentynyt ja mennään enemmän fiilispohjalla, Rafkin jatkaa. Nykyinen palkkausjärjestelmämme ei kannusta ravintola-alalle vaan parempi olisi ”tippeihin” perustuva palkkaus kuten Yhdysvalloissa, Rafkin ehdottaa.

Turun AMK:n palvelujen tuottamisen ja johtamisen aikuiskoulutusohjelman opiskelijat järjestivät perjantaina 9.11. Annammeko kaikkien kukkien kukkia? -seminaarin, jossa kannustettiin esimiehiä käyttämään työyhteisön moninaisuutta vahvuutena.

Lisätiedot:

Petri Vähäkangas, Turun AMK, opettaja

p. 050 598 5319, petri.vahakangas@turkuamk.fi

Maire Kurkinen, Turun AMK:n opiskelija, projektipäällikkö

p. 044 270 4706, maire.kurkinen@students.turkuamk.fi 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs