Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Senaste informationen om energianvändning för energi- och byggfackmän via öppna nätkurser

Tampereen ammattikorkeakoulu

Senaste informationen om energianvändning för energi- och byggfackmän via öppna nätkurser

Pressmeddelande.
Publicerad: 06.09.2016 kl. 09:07
Utgivare: Tampereen ammattikorkeakoulu

Projektet Ny öppen energi (ESF) som samordnas av nätverket Virtualyrkeshögskola vid Tammerfors yrkeshögskola startar på hösten två öppna nätkurser inom energi- och byggbranschen (MOOC) för energi- och byggfackmän.  Kursernas tema är Hållbara energilösningar och Nära-noll energibyggande.

Med fortbildningen Hållbara energilösningar främjar man mål som är förknippade med koldioxidsnål ekonomi, produktion, distribution och användning av förnybar energi samt effektiv användning av energi- och materialresurser. Utbildningens teman är solenergi, bioenergi, värmepumpsystem och vindkraft.

Genom fortbildningen Nära-noll energibyggande kan byggfackmän fördjupa sig i de nya kraven för energianvändning i byggnader.

– Kursens innehåll är en het potatis i byggbranschen som man väntar att ska mogna. En nationell lagstiftning har utlovats till hösten och vi ämnar gå i bräschen för att utveckla kompetensen, berättar lektor Eero Kulmala vid Tammerfors yrkeshögskola som ansvarar för utbildningen.

Anmälan till kurserna på adresserna

Hållbara energilösningar

När-noll energibyggande

 

I det treåriga projektet Ny öppen energi utvecklas en ny, flexibel AgileAMK-modell, som hjälper högskolor att på ett kostnadseffektivt sätt svara på nya utbildningsbehov inom arbetslivet. Följande yrkeshögskolor medverkar i genomförandet av projektet: Arcada, Centria, Haaga-Helia, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Novia, Oulun ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu och Satakunnan ammattikorkeakoulu.

 

Mer information om de öppna nätkurserna:

Hållbara energilösningar, Marko Kukka, marko.kukka(at)samk.fi, tfn 044 710 3185

När-noll energibyggande, Eero Kulmala, eero.kulmala(at)tamk.fi, tfn 040 630 2141

https://uusiavoinenergia.fi (på finska)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs