Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Seitsemän yritystä sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Suomalaisen Työn Liitto

Seitsemän yritystä sai Yhteiskunnallinen yritys -merkin

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2013 klo 06:00
Julkaisija: Suomalaisen Työn Liitto

Seitsemälle uudelle yritykselle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Mukana ovat esimerkiksi Invalidisäätiön omistama tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon ja kuntoutukseen erikoistunut Sairaala Orton sekä joustavia työmahdollisuuksia eläkeikäisille tarjoava Ilolla Unelmatehdas.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto. Merkin voivat saada käyttöönsä yritykset, jotka ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Lisäksi niiden tulee käyttää suurin osa voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen.

”Yhteiskunnallinen yritys–merkki antaa keinon profiloida Ortonia entistä voimakkaammin niiden arvojen puolestapuhujana, joiden hyväksi yrityksen omistaja Invalidisäätiö on toiminut vuosikymmeniä: yhteiskunnallisten haasteiden ratkaiseminen liiketoiminnan keinoin”, kuvaa Invalidisäätiö–konsernin toimitusjohtaja Juha-Pekka Halmeenmäki.

Yksi yhteiskunnallisten yritysten tavoitteista on mielekkäiden työmahdollisuuksien tarjoaminen heikommin työllistyville ihmisille. Merkin saaneen 43 yrityksen joukossa on useita pitkäaikaistyöttömiä tai vajaakuntoisia henkilöitä työllistäviä yrityksiä. Ilolla Unelmatehdas on ensimmäinen Yhteiskunnallinen yritys -merkin saanut yritys, joka luo työpaikkoja eläkeikäisille.

”Työurien pidentämisestä puhutaan nyt paljon. Asia on kansantaloudellisesti tärkeä, mutta sillä on merkitystä myös yksilöille. Moni eläkeikäinen haluaa jatkaa osa-aikaista työntekoa saadakseen sisältöä elämäänsä ja ollakseen osa yhteisöä. Olemme Ilollassa ottaneet haasteen vastaan; esimerkiksi it-tukea yrityksille tarjoava Digikonkari-palvelu on kehitetty eläkeläisvoimin”, kertoo Ilollan johtaja Ari Nikkola.

Aiemmin Yhteiskunnallinen yritys -merkki on myönnetty esimerkiksi Helsingin Diakonissalaitoksen omistamalle Diacor Oy:lle, lastensuojelutyöhön miljoonia euroja vuosittain satsaavalle Linnanmäelle sekä tuulivoimalayhtiö Lumituuli Oy:lle.

"Yhteiskunnallinen yritys -merkki on tuore, ensimmäiset merkit myönnettiin helmikuussa 2012. Itse ilmiö ei kuitenkaan ole uusi, vaan Suomesta löytyy useita satoja yrityksiä, jotka täyttävät yhteiskunnallisen yritystoiminnan kriteerit. Liiketoimintamalli on vahvassa nousussa, sillä yritystoiminnan vaikutukset yhteiskuntaan ja ympäristöön kiinnostavat ihmisiä entistä enemmän", kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen Suomalaisen Työn Liitosta huomauttaa.

”Ortonin juuret ovat syvällä suomalaisessa historiassa. Olemme yli 70 vuoden ajan olleet rakentamassa hyvinvointia suomalaiseen yhteiskuntaan. Terveydenhuollon kentässä on viime aikoina käyty arvokeskustelua ja siitä esiin nousseet kysymykset omalta osaltaan rohkaisivat hakemaan tällaista virallista tunnustusta ja tunnusta”, Orton Oy:n toimitusjohtaja Juha Aarvala toteaa.

Kaikki uudet Yhteiskunnallinen yritys -merkin saajat:

  • Ilolla Unelmatehdas Oy, Espoo
  • Luotettava kauneus Oy, Inkoo
  • Meri-Lapin työhönvalmennussäätiö, Kemi
  • Sairaala Orton Oy, Helsinki
  • SOTEK-säätiö, Kotka
  • Toiminimi Rinkilä Sari Rinkinen, Tohmajärvi
  • VillaNuttu Oy, Siikajoki

Lisätietoja:

  • Saila Tykkyläinen, kehityspäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, 050 401 7178
  • Ari Nikkola, toimitusjohtaja, Ilolla Unelmatehdas Oy, 050-0444041
  • Sami Peltola, markkinointijohtaja, Orton Oy, 040-6878335

 

 

Liitetiedostot

Suomalaisen Työn Liiton Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset rakentavat hyvinvointia suomalaisella työllä.

Lista kaikista Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy Suomalaisen Työn Liiton kotisivuilta http://www.avainlippu.fi/liiton-merkit/yhteiskunnallinen-yritys/yhteiskunnalliset-yritykset

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs