Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » SeAMK Digital Factorylle menestystä TKI-kärjet-kilpailussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMK Digital Factorylle menestystä TKI-kärjet-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2016 klo 10:46
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun hanke SeAMK Digital Factory on voittanut kansallisen TKI-kärjet-kilpailun parhaillaan käynnissä olevilla AMK-päivillä.

Vuosittain järjestettävään kilpailun teemana oli tänä vuonna ”TKI digitaalisuutta edistämässä”. Kilpailuehdotuksia saatiin 22 kappaletta. Kilpailussa oli kaksi kategoriaa: Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen sekä Kansainvälinen TKI-toiminta.

 

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa raati valitsi ammattikorkeakoulujen ehdokkaista finalistit, joita yleisö äänesti toisessa vaiheessa. Ääniä annettiin yhteensä 1568.

 

SeAMK Digital Factory voitti kansallisen luokan

 

SeAMK Digital Factory voitti Työ- ja elinkeinoelämän kehittäminen ja uudistaminen -sarjan saaden valtaosan äänistä eli yhteensä 481 ääntä. Tuotantoprosessien tehokkuus ja joustavuus ovat tärkeitä kilpailutekijöitä valmistavassa teollisuudessa.

 

Vaatimukset teollisen tuotannon pysymiseksi Suomessa ovat kovat: tuotteiden ja innovaatioiden on tultava markkinoille nopeasti, tuotannon on oltava joustavaa, teollisen internetin ja digitalisaation mahdollisuudet on hyödynnettävä laaja-alaisesti. SeAMK Digital Factory kehitettiin vastaamaan tähän tarpeeseen, yhteistyössä IDEAL PLM:n ja Siemensin kanssa.

 

SeAMK Digital Factory on Suomessa ainutlaatuinen ympäristö, joka toimii oppimisympäristönä ja jokapäiväisenä työkaluna insinöörikoulutuksessa sekä osaamiskeskuksena ja testi- ja demoalustana yrityksille niiden kehittäessä omia valmiuksiaan teollisen internetin, robotiikan ja digitalisaation täysipainoisessa hyödyntämisessä.

 

SeAMK Digital Factory -hankkeesta on tullut merkittävä digivaikuttaja. SeAMKista valmistuu nyt 50 - 100 digiosaajaa vuosittain. Digital Factoryn myötä on käynnistynyt kuusi jatkohanketta, joissa on mukana kymmeniä yrityksiä. Digitaalisen valmistuksen professuuri aloittaa Seinäjoella 2017 SeAMKin ja TTY:n yhteistyönä. Ja Digital Factoryn ympärille muodostui digitaalisesta valmistuksesta kiinnostuneiden yritysten verkosto. SeAMK Digital Factory on palkittu myös aiemmin syksyllä 2015 Eläköön automaatio! -palkinnolla sekä Vuoden asiakas -palkinnolla.

 

Kansainvälisen TKI-toimintasarjan voitti Karelia Ammattikorkeakoulun NASA Epic Challange Joensuu -hanke. Karelian ehdotukselle annettiin 342 ääntä.

 

 

Lue lisää SeAMK Digital Factorystä

Lue lisää Kärjet-kilpailusta

 

Lisätietoja:

Hannu Reinilä, projektipäällikkö, SeAMK Digital Factory puh. 040 830 4160

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs