Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Savonlinnalaiset haluavat säästää 130 000 000 yhteistä euroamme

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry

Savonlinnalaiset haluavat säästää 130 000 000 yhteistä euroamme

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 10:00
Julkaisija: Savonlinnan Seudun Kolomonen ry

Yli 200 Savonlinnassa toimivaa yhdistystä, yritystä ja muuta yhteisöä kutsuvat savonlinnalaisia torille maanantaina 9. 5. klo 13 MEIDÄN OMA OKL -mielenosoitukseen, jossa vaaditaan maan hallitusta säästämään yhteisiä varojamme noin 130 miljoonan euron edestä.

- Itä-Suomen yliopiston päätös lopettaa Savonlinnan opettajainkoulutuslaitoksen toiminta saattaa tuoda yliopistolle muutaman sadan tuhannen euron vuotuiset säästöt, mutta aiheuttaa veronmaksajille 130 miljoonan euron kertaluonteiset kustannukset, kiteyttää maanantain mielenosoituksen kokoamisesta vastaava Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n kehittämispäällikkö Kimmo Käärmelahti.

- Lisäksi ratkaisu lisää Savonlinnan työttömyyttä suorana vaikutuksena noin 300 hengellä, vähentää ostovoimaa 13 miljoonalla eurolla vuodessa, saattaa paikallisen opiskelija-asuntoyhtiön konkurssiuhan alle ja vaarantaa näin Savonlinnan oopperajuhlien edulliset majoitusvaihtoehdot esimerkiksi opiskelija-asuntojen kesähotelleissa.

Paikalliset yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt ovat allekirjoittaneet mielenosoituksessa eduskuntaryhmille sekä pääministeri Juha Sipilän edustajalle, valtiosihteeri Paula Lehtomäelle, luovutettavan vetoomuksen ja kutsunut jäsenensä, asiakkaansa ja yhteistyökumppaninsa torille kertomaan mielipiteensä opettajainkoulutuksen lakkauttamisesta maan hallitukselle ja eduskunnalle. Kutsukierros on osoittanut, että asia on savonlinnalaisille yhteinen ja ennakkoarvioiden mukaan Savonlinnan torille tulee kokoontuman tuhansia kansalaisia osoittamaan mieltään ja vaatimaan maan hallitusta käyttämään lakkautusasiassa sitä valtaa, joka sille lain mukaan kuuluu.

Valtiosihteeri Lehtomäen (keskusta) lisäksi vetoomuksen saapuvat vastaanottamaan SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne sekä kansanedustajat Antti Häkkänen (kokoomus), Heli Järvinen (vihreät), Hanna Kosonen (keskusta), Kari Kulmala (perussuomalaiset), Hanna Sarkkinen (vasemmistoliitto) ja Kaj Turunen (perussuomalaiset).

- Asian puolesta ovat Savonlinnassa valmis taistelemaan koko laaja yhdistyskenttä eikä edes poliittisten järjestöjen kesken ole eriäviä näkemyksiä siitä, mikä on maan hallituksen rooli tämän asian hoitamisessa.

- Myös paikalliset yritykset ovat vahvasti mukana maanantain mielenosoituksen järjestämisessä ja useat yritykset sulkevat ovensa ja pysäyttävät toimintansa mielenosoituksen ajaksi mahdollistaen näin työntekijöidensä ja asiakkaidensa osallistumisen mielenosoitukseen.

- Maanantain mielenosoitus on savonlinnalaisten, ja laajemminkin eteläsavolaisten, yhteinen suurtapahtuma opettajainkoulutuksen turvaamiseksi Savonlinnassa ja uskomme, että maan hallituksella ei ole varaa yliopiston muutaman sadan tuhannen euron vuotuisten säästöjen kattamiseksi aiheuttaa kokonaistaloudelle yli 130 miljoonan euron lisäkuluja ja samalla Savonlinnan kaupungille vuotuiset noin 8 miljoonan euron verotulotappiot, kiteyttää Käärmelahti Savonlinnassa roihuavan kapinahengen.

Lisätietoja: 
Savonlinnan Seudun Kolomonen ry 

Kehittämispäällikkö Kimmo Käärmelahti 
Puhelin: 044-7419820 
Sähköposti: kimmo.kaarmelahti@verkkosaari.net

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry on Savonlinnan seudun järjestöjen yhteisten toimintaedellytysten parantamiseksi tammikuussa 2007 perustettu rekisteröity, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys. Yhdistyksessä on tällä hetkellä jäsenenä 156 Savonlinnan alueella toimivaa kansalaisjärjestöä ja -yhteisöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs