Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Saara Hassinen Terveysteknologian Liiton toimitusjohtajaksi

Teknologiateollisuus ry

Saara Hassinen Terveysteknologian Liiton toimitusjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 18:00
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Diplomi-insinööri Saara Hassinen on valittu Terveysteknologian Liitto ry:n (FiHTA) toimitusjohtajaksi. Hän siirtyy tehtävään terveys- ja hyvinvointialan SHOKin SalWe Oy:n toimitusjohtajan paikalta.

Saara Hassinen

Terveysteknologia-ala on Suomen suurin korkean teknologian vientiala. Viime vuonna terveysteknologian kauppataseen ylijäämä nousi 896 miljoonaan euroon. Toimialan tuotteet paitsi kehitetään, myös valmistetaan pääosin Suomessa. Ala työllistää Suomessa suoraan runsaat 10 000 henkilöä.

Saara Hassinen (kuvassa) odottaa pestiltä terveysteknologia-alan ytimessä mielenkiintoisia haasteita ja toivoo pystyvänsä auttamaan yrityksiä entistä parempiin tuloksiin.

– Terveysteknologia on kiinnostava kasvuala. Terveydenhuollon tuottavuuspaineet ja ikääntyvä väestö ovat tuoneet ja tuovat jatkossakin mahdollisuuksia terveysteknologiayrityksille. Uudessa työssä haluan rohkaista yrityksiä entistä tiiviimpään yhteistyöhön! Moni yritys on liian pieni valloittamaan maailmaa yksin. Asiakkaan ongelmiin löytyy yhdessä tehden parempia ratkaisuja, hän sanoo.

– Yksilöllistetty terveys ja hyvinvointi, digitaaliset palvelut, tavaroiden internet, käyttäjäkokemusten merkitys ja jakaminen sekä holistinen hyvinvointi ja itsensä mittaaminen ovat jo täällä. Seuraavaksi ovat tulossa ihmisen ja koneen liitto sekä tekoäly. FiHTAssa pääsen auttamaan tämän muutoksen ymmärtämisessä, Hassinen jatkaa.

– On hienoa saada Saara Hassinen FiHTAn uudeksi toimitusjohtajaksi. Saaran tausta, kokemus ja verkostot tulevat varmasti olemaan hyödyksi FiHTAn toiminnan kehittämisessä, kiittelee Teknologiateollisuuden tieto- ja sähköaloista vastaava johtaja Ville Peltola. 

Myös FIHTAn puheenjohtaja Veli Mäkelä Planmeca Oy:sta korostaa verkostojen ja yhteistyön merkitystä.

– FIHTAlla on edessään työntäyteinen vuosi, kun Team Finland Healthin työpajat käynnistyvät. FIHTAlla on vetovastuu MedTech-osiosta ja olemme tiiviisti mukana myös Connected Healthissa. Nämä vaativat paljon satsauksia ja on tärkeää varmistaa, ettei ala siiloudu, vaan yhteistyö myös eri terveysalan pelaajien välillä lisääntyy, Mäkelä painottaa.

Hassinen aloittaa tehtävässä elokuun alussa. Siihen saakka toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa Tom Ståhlberg.

Lisätietoja: 
Ville Peltola, ville.peltola(at)teknologiateollisuus.fi, puh. 040 553 9941

Terveysteknologian Liitto ry - FiHTA parantaa suomalaisten terveysteknologia-alan yritysten toimintaedellytyksiä. Toiminta on yleishyödyllistä ja tähtää terveysteknologia-alan profiilin nostoon ja jäsenyritysten kilpailukyvyn parantamiseen erityisesti globaaleilla markkinoilla. FiHTA on Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistys, ja siihen kuuluu yli 105 yritystä. www.finnishhealthtech.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs