Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » RUOHONJUURI-PALKINTO ympäristötutkija Sampo Soimakalliolle

Ruohonjuuri

RUOHONJUURI-PALKINTO ympäristötutkija Sampo Soimakalliolle

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 06:00
Julkaisija: Ruohonjuuri

Sampo Soimakallio on vastaanottanut Ruohonjuuri-palkinnon ansiokkaasta tutkimustyöstään, jonka kautta hän on tarmokkaasti edistänyt julkishallinnon, teollisuuden, opiskelijoiden ja kansalaisten tietämystä ilmastonmuutoksen hillinnästä, sen haasteista ja mahdollisuuksista.

Ruohonjuuri halusi positiivisen kasvun myötä hyvän kiertämään ja päätti jakaa seitsemännen kerran Ruohonjuuri palkinnon sekä apurahoja hankkeille, jotka edistävät yritykselle tärkeitä periaatteita ja arvojen mukaista toimintaa. Kriteereinä on Ruohonjuuren perustamisajatuksen mukaisesti palkita ja tukea energian ja raaka-aineiden viisasta käyttöä, luonnon kanssa tasapainossa olevan yhteiskunnan kehittämistä sekä maapallon luonnonvarojen oikeudenmukaista käyttöä edistäviä innovaatioita ja näihin tavoitteisiin liittyviä kehitys- ja tutkimushankkeita. Näihin kriteereihin Soimakallion tutkimustyö istui hyvin”, kertoo Ruohonjuuren hallituksen puheenjohtaja Ari Matikka palkinnon saajasta.

”Soimakallio on tutkimuksillaan osoittanut, että puunkäytön lisäämiseen pyrkivä metsäbiotalous ei ole ilmastonmuutoksen hillinnän kannalta tehokasta käyttöä vastoin yleistä ja nykypolitiikassa valloillaan olevaa käsitystä, joka perustuu niin sanottuun hiilineutraaliusoletukseen”, kertoo Ruohonjuuren toimitusjohtaja Ari Ranta-aho palkinnon saaneen Soimakallion tutkimustyöstä. ”Soimakallion tinkimätön peräänantamattomuus ja rohkeus jatkaa tutkimustyötä valitsemillaan periaatteilla on kunnioitettavaa”, mainitsee Ranta-aho.

”Haluan vaikuttaa siihen, että ei tehtäisi vääriä strategisia valintoja tai investoitaisi taloudellisesti kannattamattomiin asioihin, kertoo Sampo Soimakallio. Soimakallion huomioiden merkitys on suomalaisen yhteiskunnan kannalta mittava, sillä Suomen energia- ja ilmastostrategiat ja niihin liittyvät ohjauskeinot tutkimus- ja kehityspanoksineen nojaavat voimakkaasti puuperäisten biopolttoaineiden käyttömäärien kasvattamiseen ja investointeihin. Virheellisten strategioiden kansantaloudelliset haittavaikutukset olisivat todennäköisesti huomattavat muistuttaa, Soimakallio.

Soimakallio ei ole aina saanut positiivista kannustusta työstään, koska hänen tutkimuksensa ei ole noudattanut Suomen ilmastonmuutoksen sovittuja linjauksia. Hän on kuitenkin jatkanut arvokasta työtään ja julkaissut aiheesta tieteellisiä artikkeleita. 

Ruohonjuuren myöntämän 5000 euron apurahapalkinnon luovutti Arto Ranta-aho. ”Arvostan Soimakallion pitkäjänteistä ja aktiivista työtä kestävän kehityksen puolesta. Lisäksi palkinnon jo myönsimme apurahoja kestävää kehitystä parantaville projekteille”, toimitusjohtaja Ranta-aho kertoo.

Lisätietoa:

Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho p. 050- 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

Tutkija Sampo Soimakallio, +358 40 707 689 sampo.soimakallio@ymparisto.fi

Liitetiedostot

Ruohonjuuri Oy luomu- ja lähiruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju. Ruohonjuuren missiona on tarjota asiakkaille iloa ja elinvoimaa. Tärkeinä toimintaperiaatteina ovat: Hymyssä suin & pilke silmäkulmassa, aktiivisesti palvellen sekä wow-elämyksiä tarjoten

Ruohonjuuri Oy är en detaljhandelskedja som har specialiserat sig på ekologisk och närproducerad mat, naturkosmetika och hälsoprodukter. Ruohonjuuris mission är att erbjuda kunderna glädje och livskraft. Viktiga verksamhetsprinciper är: Ett leende på läpparna och glimten i ögat, god service och wow-upplevelser

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs