Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » RAY:ltä 255 000 euroa nuorten palkkaamiseen Pirkanmaalla

Raha-automaattiyhdistys

RAY:ltä 255 000 euroa nuorten palkkaamiseen Pirkanmaalla

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Pirkanmaalla aukeaa 12 työttömälle nuorelle työpaikka järjestössä vuoden 2016 aikana.

RAY myöntää avustusta Pirkanmaalla toimiville sosiaali- ja terveysalan järjestöille nuorten palkkaamiseen yhteensä 255 535 euroa. Työpaikat on suunnattu vaikeasti työllistyville, työttömille tai vailla koulutusta oleville nuorille.

Tuki on osa RAY:n Paikka Auki -avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa työttömien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

Crohn ja Colitis ry:n  toiminnanjohtaja Ulla Suvanto pitää avautuvia työpaikkoja hyvin tärkeinä.

– Hienoa, että Pirkanmaalla avautuu työpaikkoja nuorille, joilla ei ole vielä täydellistä ansioluetteloa. Meillä on hyviä kokemuksia Paikka Auki -avustusohjelman kautta palkatusta nuoresta, mukava saada taas uusi nuori tutustumaan järjestössämme tehtävään työhön, Suvanto kertoo.

Crohn ja Colitis ry:n lisäksi Pirkanmaalla työpaikkaa nuorelle voivat ensi vuonna tarjota Pirkanmaan Sininauha ry, Nuorten Keskus RY, Tampereen A-kilta ry, Yhdessä selviytymisen tuki YSTI ry, Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry, Tampereen NMKY ry, Setlementtiyhdistys Naapuri ry, Pirkanmaan Omaishoitajat ry ja Autismisäätiö.

– On todella tärkeää, että järjestöissä päästään tarjoamaan nuorille arvokasta työkokemusta. Saadun palautteen perusteella kyse on molemminpuolisesta hyödystä, sillä nuoret tuovat mukanaan sellaista osaamista, jota järjestöistä saattaa puuttua, kuten esimerkiksi sosiaalisen median hallitsemista, RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikka kertoo.

Sosiaali- ja terveysministeriön viime viikolla vahvistaman päätöksen mukaan avustusohjelma jakaa valtakunnallisesti tukea nuorten palkkaamiseksi järjestöihin yhteensä 5,1 miljoonaa euroa. Nuorten järjestöihin palkkaamisen lisäksi avustusohjelmassa rahoitetaan hankkeita, joiden tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia nuoria sijoittumaan työelämään ja kohentamaan työelämätaitojaan. Vuonna 2016 käynnissä on 22 hanketta, joille ohjattu avustussumma on 3,5 miljoonaa euroa.

Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Neljän vuoden aikana tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle. Avustusohjelma on suunnattu 18–29-vuotiaille nuorille joilla on vaikeuksia sijoittua työelämään esimerkiksi puutteellisen työkokemuksen, työttömyyden, pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi.

Liitteet:
* Maakuntakohtainen lista järjestöistä, joissa aukeaa työpaikka nuorelle 2016
* Avustusohjelman kautta työllistyneiden nuorten kokemuksia työelämästä ja järjestötyöstä

Lisätiedot
Sini Toikka, erityisasiantuntija, RAY, puh.  09 4370 2049, sini.toikka@ray.fi.
Ulla Suvanto, toiminnanjohtaja, Crohn ja Colitis ry, puh. 040 031 5383, ulla.suvanto@ibd.fi.

____________________________

RAY:n Paikka Auki -avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa 18–29-vuotiaiden työttömien ja vaikeasti työllistyvien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Ohjelma toimii kahdella tavalla: se tukee sosiaali- ja terveysalan järjestöjä työttömien nuorten palkkaamisessa sekä antaa tukea nuorten työelämävalmiuksia kehittäville hankkeille.

Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle.
www.paikkaauki.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs