Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » RAY myöntää 670 000 euroa Varsinais-Suomen nuorten työllistämiseen

Raha-automaattiyhdistys

RAY myöntää 670 000 euroa Varsinais-Suomen nuorten työllistämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Varsinais-Suomessa aukeaa 14 työttömälle nuorelle työpaikka vuoden 2016 aikana.

RAY myöntää nuoren palkkaamiseen tarkoitettua avustusta Varsinais-Suomessa toimiville sosiaali- ja terveysalan järjestöille yhteensä 368 831 euroa. Rahan mahdollistamat työpaikat on tarkoitettu vaikeasti työllistyville, työttömille tai vailla koulutusta oleville nuorille. Varsinais-Suomeen jaettava tuki on valtakunnan toiseksi suurin Uudenmaan jälkeen.

Tuki on osa RAY:n Paikka Auki -avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa työttömien nuorten osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä.

– On hienoa, että Varsinais-Suomen alueella voidaan tarjota työkokemusta näin monelle nuorelle. Avustusohjelman työpaikat on suunnattu ensisijaisesti nuorille, joilla on eri syistä haasteita työllistyä. Juuri näille nuorille työkokemus on erityisen tärkeää, toteaa RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikka.

Lisäksi 300 000 euroa nuorten työelämävalmiuksia vahvistaville hankkeille

Järjestötyöpaikkojen lisäksi RAY rahoittaa hankkeita, joiden tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia nuoria sijoittumaan työelämään ja kohentamaan työelämätaitojaan. Varsinais-Suomessa toimii kaksi hanketta, Turun Kanavan Nuoriso ry:n Aqoon-hanke sekä Lasten ja Nuorten hyvinvointi KOTA ry:n Operation Awesome -hanke. Näiden hankkeiden saama tuki on yhteensä noin 300 000 euroa.

– Viime vuonna käynnistyneessä hankkeessa tuemme Turun maahanmuuttajataustaisia toisen asteen opiskelijoita koulunkäynnissä ja motivoimme heitä suorittamaan opinnot loppuun. Olemme saavuttaneet jo loistavia tuloksia. Mukana on ollut noin 40 nuorta, Aqoon-hankkeen projektipäällikkö Tenna Käpylä iloitsee.

Sosiaali- ja terveysministeriön viime viikolla vahvistaman päätöksen mukaan avustusohjelma jakaa valtakunnallisesti tukea nuorten palkkaamiseen 5,1 miljoonaa euroa ja hankkeille 3,5 miljoonaa euroa. Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt yhteensä 220 nuorta. Neljän vuoden aikana tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle. Avustusohjelma on suunnattu 18–29-vuotiaille nuorille joilla on vaikeuksia sijoittua työelämään esimerkiksi puutteellisen työkokemuksen, työttömyyden, pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi.

Liitteet
- Maakuntakohtainen lista järjestöistä, joissa aukeaa työpaikka nuorelle 2016
- Avustusohjelman kautta työllistyneiden nuorten kokemuksia työelämästä ja järjestötyöstä

Lisätiedot
Sini Toikka, erityisasiantuntija, RAY, puh.  09 4370 2049, sini.toikka@ray.fi.
Tenna Käpylä, projektipäällikkö, Turun Kanavan Nuoriso ry, puh. 0400 849 447, tenna.kapyla@turunkanava.fi 

____________________________

RAY:n Paikka Auki -avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa 18–29-vuotiaiden työttömien ja vaikeasti työllistyvien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Ohjelma toimii kahdella tavalla: se tukee sosiaali- ja terveysalan järjestöjä työttömien nuorten palkkaamisessa sekä antaa tukea nuorten työelämävalmiuksia kehittäville hankkeille.

Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle.
www.paikkaauki.fi 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs