Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » RAY myöntää 5,1 miljoonaa nuorten palkkaamiseen

Raha-automaattiyhdistys

RAY myöntää 5,1 miljoonaa nuorten palkkaamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2016 klo 09:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Vuonna 2016 vaikeasti työllistyville nuorille aukeaa 170 työpaikkaa järjestöissä ympäri Suomen.

RAY myöntää avustusta sosiaali- ja terveysalan järjestöille vaikeasti työllistyvän, työttömän tai vailla koulutusta olevan nuoren palkkaamiseen. Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistaman päätöksen mukaan tukea myönnetään 134 järjestölle yhteensä 5,1 miljoonaa euroa. 170 työpaikkaa aukeaa suoraan järjestöihin.

Tuki on osa RAY:n Paikka Auki -avustusohjelmaa, jonka tavoitteena on vahvistaa työttömien nuorten osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Nuorten palkkaamiseksi järjestöihin ohjattu avustus kasvoi viime vuoden vastaavasta tuesta 1,3 miljoona euroa.

- Kokemukset sekä nuorilta että järjestöiltä ovat olleet erittäin hyviä. Viime vuoteen verrattuna työpaikkoja aukeaa nyt enemmän ja useammassa järjestössä, kertoo RAY:n erityisasiantuntija Sini Toikka.

Paikka Auki -avustusohjelman Nuorten Johtoryhmän vetäjän Jari-Pekka Hietsillan mukaan työkokemus merkitsee paljon muutakin kuin arvokasta merkintää ansioluettelossa.

- Ensimmäiset työpaikat ovat nuorille hyvin tärkeitä myös itsetunnon ja yhteiskuntaan kiinnittymisen kannalta. Avustusohjelman kautta palkatuilta nuorilta kerätystä palautteesta käy ilmi, että suurin osa ei ole ennen ollut järjestötoiminnassa mukana, mutta kokee päässeensä tekemään sekä itsensä että järjestön kannalta merkityksellistä työtä, Hietsilta iloitsee.

Paikka Auki -avustusohjelman nuorille tekemästä seurantakyselystä selvisi myös muun muassa, että järjestöihin palkatuista nuorista lähes kaikki uskoivat työkokemuksen auttavan heitä työllistymään myös jatkossa ja valtaosa piti elämänlaatuaan nyt hyvänä tai erittäin hyvänä.

Nuorten työelämävalmiuksia vahvistaville hankkeille 3,5 miljoonaa euroa

Nuorten palkkaamiseen jaetun 5,1 miljoonan euron lisäksi RAY:n avustusohjelma rahoittaa 22 eri puolilla Suomea toimivaa hanketta 3,5 miljoonalla eurolla. Näiden hankkeiden tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia nuoria sijoittumaan työelämään ja kohentamaan työelämätaitojaan.

- Avustusohjelmassa mukana olevat hankkeet tavoittavat hyvin eri taustoista tulevia nuoria ympäri Suomen. Hankkeilla on eri kohderyhmiä, kuten esimerkiksi pitkäaikaistyöttömät, maahanmuuttajat tai kehitysvammaiset, ja ne tekevät vaikuttavaa työtä, Toikka sanoo.

Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt yhteensä 220 nuorta. Neljän vuoden aikana tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle. Avustusohjelma on suunnattu 18–29-vuotiaille nuorille, joilla on vaikeuksia sijoittua työelämään esimerkiksi puutteellisen työkokemuksen, työttömyyden, pitkäaikaisen sairauden tai vamman vuoksi.

Liitteet:
* Maakuntakohtainen lista järjestöistä, joissa aukeaa työpaikka nuorelle 2016
* Avustusohjelman kautta työllistyneiden nuorten kokemuksia työelämästä ja järjestötyöstä

Lisätiedot
Sini Toikka, erityisasiantuntija, RAY, puh.  09 4370 2049, sini.toikka@ray.fi.
Jari-Pekka Hietsillan haastattelupyynnöt Sini Toikan kautta.

____________________________

RAY:n Paikka Auki -avustusohjelman tavoitteena on vahvistaa 18–29-vuotiaiden työttömien ja vaikeasti työllistyvien nuorten työelämätaitoja sekä osallisuutta yhteiskunnassa ja työelämässä. Ohjelma toimii kahdella tavalla: se tukee sosiaali- ja terveysalan järjestöjä työttömien nuorten palkkaamisessa sekä antaa tukea nuorten työelämävalmiuksia kehittäville hankkeille.

Avustusohjelma toimii vuosina 2014–2017. Kahden ensimmäisen vuoden aikana sen kautta on työllistynyt 220 nuorta. Tavoitteena on tarjota työpaikka vähintään 500 nuorelle.
www.paikkaauki.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs