Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Rakennusliitto valmistautuu ylityökieltoon

Rakennusliitto valmistautuu ylityökieltoon

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2011 klo 16:45
Julkaisija: Mestalla.fi

Rakennusliitto aloittaa puheenjohtaja Matti Harjuniemen mukaan valmistautumiset maaliskuussa alkavaan ylityökieltoon ja varsin pikaisesti toteutettaviin työtaisteluihin.

Lappeenrannassa puhunut Harjuniemi korosti, ettei Rakennusliitto kyttää eikä vilkuile sivuilleen. ”Pyrimme tekemään jäsenistölle parhaan mahdollisen ratkaisun uhraukset ja saavutukset perusteellisesti punniten.”

Harjuniemen mukaan Rakennusliiton hallitus ja kaikkien kahdeksan rakennusteollisuuden sopimusalan neuvottelukunnat kokoontuvat ensi tiistaina päättämään neuvottelujen jatkosta.

”Tulemme valmistelemaan esityspaketit, joissa on palkkaratkaisun lisäksi laadullisia muutoksia työehtosopimukseen. Näyttää siltä, että viime vuonna lepäämään jääneet parannusesitykset työehtosopimuksen sosiaalisiin määräyksiin nousevat pöytään. Myös talousrikollisuuden vastainen toiminta ja ulkomaalaistyöväen hyväksikäyttö tulevat nousemaan pöytään.”

Harjuniemen mukaan Rakennusliitto tavoittelee aivan oikeutetusti tänä keväänä sellaisia palkankorotuksia, että sen jäsenten tulovirta kasvaa. ”Lähdetään siitä, että saadaan inflaation ylittävät palkkaratkaisut, sillä viime vuonna näin ei tapahtunut. ”

Harjuniemen mukaan  on aivan luontevaa, että ammattiliitot neuvottelevat itse palkkaratkaisuista. Ne tietävät parhaiten oman alansa ongelmat ja tarpeet. Ne tietävät alansa tilanteen paremmin kuin keskusjärjestöt.

 Lisätietoja:

Rakennusliitto ry.

Puheenjohtaja Matti Harjuniemi

puh. 050 1586

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs