Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Rakennusliitto ei hyväksy veronumeron lykkäystä

Rakennusliitto ry

Rakennusliitto ei hyväksy veronumeron lykkäystä

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2011 klo 11:20
Julkaisija: Rakennusliitto ry

Rakennusliitto ihmettelee työnantajien halua luistaa valtakunnansovittelijan luona tehdystä työehtosopimuksesta, jossa sovittiin veronumeron käyttöönotosta syyskuun alusta lähtien.

Ohessa Rakennusliiton II puheenjohtaja Kyösti Suokkaan tuore blogikirjoitus tästä aiheesta. Blogi on luettavissa myös Rakennusliiton verkkolehdessä: 

http://www.rakennusliitto.fi/mestalla/

SOPIMUSPAPERI UUSIOKÄYTTÖÖN

Valtiovallan ja työnantajien ”taistelu” harmaata taloutta vastaan on surkuhupaisaa seurattavaa. Se on kuin katsoisi suomalaista taide-elokuvaa, jossa kuluu minuuttitolkulla aikaa pään kääntelyyn ja silmien muljautteluun.

Kotimaisen laatufilmin kohdalla katsojan kärsimys kuitenkin aikanaan päättyy. Jossakin tuotannon vaiheessa kuvausryhmä on rillutellut Elokuvasäätiön tukirahat loppuun ja kamerat on pysäytetty, toki pitkin hampain ja taiteellisesta kunnianhimosta mahdollisimman vähän tinkien.

Harmaan talouden vastaisessa näytelmässä ei loppua näy. Vaikea sanoa, onko jo siirrytty komediasta tragediaan vai jopa muinaiskarjalaisiin itkuvirsiin. Varmaa kuitenkin on, että tämän ilveilyn seuraaminen ei ole kenellekään viihdettä.

Viime kierroksella sovittiin työehtosopimukseen suositus harmaan talouden torjumiseksi. Syyskuun 2011 alusta piti kaikilla järjestäytyneiden yritysten työmailla työskentelevillä työntekijöillä, myös ulkomaisilla, olla suomalainen henkilötunnus. Näin kaikki työntekijät olisi saatu verottajan rekistereihin.

Käsikirjoitus meni uusiksi. Suuret rakennuskonsernit ilmoittivat, etteivät ne noudata suositusta eivätkä vaadi suomalaisia henkilötunnuksia ulkomaisilta työntekijöiltä. Koska herra se on herrallakin, Rakennusteollisuus RT:n oli pakko ilmoittaa, että aprillia, suositusta ei tarvitse noudattaa muidenkaan.

Perusteluksi ilmoitettiin valmisteilla oleva lainsäädäntö ja viranomaisten vaikeudet myöntää henkilötunnuksia. Rakennuskapitalistit eivät ole koskaan viranomaisvaikeuksista välittäneet, kun kyse on heidän omista eduistaan. Nyt vain halutaan jatkaa harmaiden ulkomaisten alihankkijoiden käyttöä ja piiloudutaan viranomaisten selän taakse.

Vaikka tämä työ vetää välillä naaman harmaaksi, vanhetessani meikäläisestä on alkanut tulla jonkin sortin viherkössi. Siksi esitänkin seuraavaa:

Irrotetaan työehtosopimuksista suositussivu. Viedään se mökille tai johonkin muuhun paikkaan, jossa on vielä ulkohuussi. Rypistetään paperi ja käytetään tarpeen yllättäessä hanurin siistimiseen. Herrasmiessopimus työnantajien kanssa saadaan ainakin nykyistä tehokkaampaan hyötykäyttöön.

Kössi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs