Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Raiteille-festari täyttää Logomon työllä lokakuussa

Turun kaupunki

Raiteille-festari täyttää Logomon työllä lokakuussa

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 12:25
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun Logomossa järjestetään 1. lokakuuta ensimmäistä kertaa uudenlainen nuorten työllisyystapahtuma. Raiteille-festari on nuorten suunnittelema, alueen nuorille tarkoitettu erilaisia työllistymiseen liittyviä palveluita, yhdessäoloa ja musiikkia tarjoava yhden iltapäivän pituinen tapahtuma.

Maksuttomaan tapahtumaan odotetaan satoja lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa opiskelevia turkulaisnuoria.

Raiteille-festarin ohjelmassa on työhaastattelujen harjoittelua, CV-työpaja, Länsi-Suomen elokuvakomission avustajahakua, kansanedustajien kaksintaisteluita, nuorten yrittäjien haastatteluja sekä Turku Rock Academyn bändi Lemmen kätyrit.

Tapahtuma huipentuu työpaikkojen arvontaan, jonka vetää tunnettu turkulainen ammattitaikuri ja mentalisti Pete Poskiparta.

Arvottavia työpaikkoja on kolme ja ne on tarkoitettu turkulaisille työttömille nuorille. Työnantaja on Turun kaupunki ja Ohjaamo etsii paikat kaupungin yksiköistä voittajien kokemuksen ja kiinnostuksen mukaan. Työsuhteiden kesto on kolme kuukautta ja työaika on 85 prosenttia täydestä työajasta.

–Festarin tavoitteena on nimensä mukaisesti saada nuoret raiteille tarjoamalla tietoa ja näköaloja tulevaisuuteen. Konseptista on tarkoitus tehdä vuosittainen ja valtakunnallinen. Turun lokakuinen tapahtuma on ensimmäinen laatuaan, kertoo tapahtuman tuottaja, Yle Turun toimittaja Joona Haarala.

Raiteille-festarin taustavoimina toimivat Turun kaupunki, Turun Ohjaamo (Turun kaupungin ylläpitämä matalan kynnyksen palvelupaikka 16 – 29 -vuotiaille nuorille), Varsinais-Suomen TE-toimisto sekä Yle Turku. Yle välittää tapahtumasta parhaimpia paloja Yle Areenassa ja tekee sekä paikallista että valtakunnallista suoraa radiolähestystä.

Vapaaehtoisista nuorista koottu Raiteille-toimitus vastaa tapahtuman juontamisesta ja haastatteluista yhdessä Ylen toimittajien kanssa. Nuoret myös välittävät tapahtuman parhaita paloja Twitteriin, Instagramiin ja Facebookiin.

Raiteille-toimitukseen kuuluvat:  Oona Karhunen, 21, toisen vuoden journalistiopiskelija, Turun AMK,  Petra Sundell, 19, toisen vuoden journalistiopiskelija, Turun AMK,  Mirva Villa, toisen vuoden monimediajournalismin opiskelija, Bournemounth University,  Aki Hjort, 16, ensimmäisen vuoden media-assistenttiopiskelija, Paasikivi-opisto, Maria Einola, 19, lukiolainen, Turun Steiner-koulu,  Sarita Blomqvist, toimituksen vetäjä, Yle Turku


Raiteille-festarin ohjelma 1.10. kello 12-17

12.15-13.15 Kansanedustajien kaksintaistelut.
Tunnetut poliitikot vastakkain vai rinnan nuorten asialla? Nuorten kysymyksiin ja väitteisiin vastaamassa kansanedustajat Li Andersson (vas.), Saara-Sofia Siren (kok), Ville Tavio (PS), Annika Saarikko (kesk.) sekä poliitikoista Turun kaupunginvaltuutettu Saara Ilvessalo (vihr) ja Lounais-Suomen Demarinuorten puheenjohtaja Berhan Ben Ahmadi (sdp).

Kaksintaistelut vetävät Raiteille-toimituksen toimittaja Aki Hjort ja Yle Turun toimittaja Ari Welling. Kommentaattorina toimi erikoistutkija Ville Pitkänen Turun yliopiston  Eduiskuntatutkimuksen keskuksesta. Musiikista vastaa Turku Rock Academyn bändi Lemmen kätyrit.

13.30-13.45 Uskaltaako nuori yrittää? Raiteille-toimituksen Maria Einolan ja Aki Hjortin haastattelussa nuoret yrittäjät Jesse Mäkitalo Aurinkotien Autosta ja Matias Mäenpää Pappila Penkkala Groupista.

13.45-14.30 Turku Rock Academy House Band show
Turku Rock Academy on Turun kaupungin nuorten palveluiden vetämä hanke, jossa parannetaan nuorten mahdollisuuksia kehittyä soittajina - kenties ammattilaisiksi asti. Vuonna 2011 aloitetussa toiminnassa on menossa neljäs vuosikurssi. Yhtyeet saavat maksutonta opetusta kaikessa musiikkiin liittyvässä kahden vuoden ajan. Toimintaan otetaan joka vuosi 6 uutta yhtyettä. Turusta toimintaa on viety onnistuneesti myös Tampereelle, Jyväskylään, Joensuuhun, Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen ja Raumalle.

Raiteille-festarilla Turku Rock Academyn yhteistä esiintyy Lemmen Kätyrit: Ilari Kangasniemi, Santeri Seessalo, Teemu Javanainen, Tero Loponen, Tuomas Lahtinen ja Sami Nenonen. https://www.youtube.com/watch?v=_gbur4m6T8I

14.30-15.00 Antakaa mulle duuni! -Mistä töitä nuorille? Yle Radio Suomen Torstaiseura suorana Turun Logomosta koko Suomeen. Juontajina Yle Turun verkkospesialisti Sarita Blomqvist ja Raiteille-toimituksen Oona Karhunen. Mukana keskustelemassa työllisyysasiantuntijoita Työ- ja elinkeinoministeriöstä ja Turun kaupungilta.

15.30-15.45 Miten tuunaan työnhakuvireen huippukuntoon? Raiteille-toimituksen Maria Einolan ja Aki Hjortin haastattelussa työelämäasiantuntija Eija Erlamo Varsinais-Suomen TE-toimistosta.

16.00-16.30 Miten mentalisti Pete Poskiparta saa töitä: arpomalla!
Tunnettu mentalisti Pete Poskiparta esiintyy Raiteille-festarilla ja arpoo esiintymisensä lopuksi työpaikkoja. Arvottavia työpaikkoja on kolme ja ne on tarkoitettu turkulaisille työttömille nuorille. Työnantaja on Turun kaupunki ja Ohjaamo etsii paikat kaupungin yksiköistä voittajien kokemuksen ja kiinnostuksen mukaan. Työsuhteiden kesto on kolme kuukautta ja työaika on 85 prosenttia täydestä työajasta

Raiteille-festari Turun Logomossa torstaina 1.10.2015 kello 12 – 17, LOGI 1-2.
Logomon osoite: Köydenpunojankatu 14, Turku
www.facebook.com/raiteillefestari
#raiteille

Tapahtuma on maksuton.

Yhteystiedot:

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs