Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Puuliiton puheenjohtaja Nilosaari Stora Enson ilmoittamista yt-neuvotteluista: Irtisanomiset olisivat suuri pettymys

Puuliitto

Puuliiton puheenjohtaja Nilosaari Stora Enson ilmoittamista yt-neuvotteluista: Irtisanomiset olisivat suuri pettymys

Tiedote.
Julkaistu: 26.03.2015 klo 15:29
Julkaisija: Puuliitto

Puuliiton puheenjohtajan Jari Nilosaaren mukaan Stora Enson tänään (26.3.) ilmoittama Rakentamisen ratkaisut yksikön 50 työntekijän vähennystarve ja mahdollinen Pälkäneen tuotantoyksikön sulkeminen olisivat toteutuessaan suuri pettymys.

– Stora Enso aloitti toiminnan Pälkäneellä niinkin vähän aikaa sitten kuin 2011. Se ja supistusten toteuttaminen tuotannon saralla, jonka tulevaisuuteen Stora Enso on ilmoittanut luottavansa, ja jolla on arvioitu olevan kasvunäkymiä, herättää ristiriitaisia tuntemuksia. Jaan yt-neuvottelujen kohteeksi joutuneiden työntekijöiden huolen tulevaisuudesta, Nilosaari kommentoi.

Nilosaaren mukaan Stora Enson on kuunneltava henkilöstöä aidosti alkavissa yt-neuvotteluissa.

– Kaikki vaihtoehdot irtisanomisten välttämiseksi on selvitettävä. Jos irtisanomisia kuitenkin tulisi, on yrityksen silloin lunastettava antamansa lupaukset työtä vaille jäävien työllistämisessä. Yrityksen sisäisten siirtojen mahdollisuus on kartoitettava samoin kuin työntekijöiden uudelleen sijoittumista avoimilla työmarkkinoilla on tuettava.

– Toisaalta Stora Enson aikaisemmin käyttämien muutosturvan elementtien pitää tässä tilanteessa kuulua kaikille irtisanottaville riippumatta siitä onko kysymys tuotantoyksikön lakkauttamisesta tai ei.

Nilosaari muistuttaa muita työnantajia siitä, että mikäli Stora Enson yt-neuvottelut johtavat irtisanomisiin, vapautuu sen seurauksena työmarkkinoille kovan luokan ammattilaisia puurakentamisen saralla.

– Pälkäneen tehtaan väki esimerkiksi painoi pitkää päivää viime vuoden kesästä tämän vuoden tammikuuhun asti, että Helsingin Eskolantien kohteen moduulit saatiin toimitettua. Ylityökorvauksetkin siirrettiin työaikapankkiin, ja palkkioksi on tulossa lopputilejä. Pahalta näyttää ja tuntuu, Nilosaari sanoi.

Lisätietoja: puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 37 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs