Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Pöyryn Tolppanen Toimitusjohtajablogissa: Nuoria osaajia ei saa kadottaa

Teknologiateollisuus ry

Pöyryn Tolppanen Toimitusjohtajablogissa: Nuoria osaajia ei saa kadottaa

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2013 klo 10:31
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Pöyry Finlandin toimitusjohtaja Pasi Tolppanen varoittaa Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa, että lyhytnäköinen toiminta taloudellisesti vaikeana aikana johtaa osaamisvajeeseen tulevaisuudessa.

Tolppanen koki itse vastavalmistuneena diplomi-insinöörinä 1990-luvun alun laman, jolloin rakennus- ja suunnittelualalla ei ollut tilaa nuorille.

"Mitäs tästä seurasi? 1990-luvun alun talousvaikeudet näkyvät rakentamissektorilla kokeneiden projektipäälliköiden puutteena. Voisi jopa puhua puolikkaan sukupolven puuttumisesta", Tolppanen kuvaa. "Sama ei saisi toistua nyt – kokenutta väkeä tarvitaan jatkossakin."

Tolppanen peräänkuuluttaa suunnittelusektorin tilaajilta ja yrityksiltä rohkeutta ottaa projekteihin mukaan myös nuoria osaajia, vaikka paineet pelkkään kokemukseen turvautumiseen rankasti kilpaillulla alalla ovatkin kovat.

Lue koko blogikirjoitus täältä.

 

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs