Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Potentiaali parhaaseen käyttöön

Psycon Oy

Potentiaali parhaaseen käyttöön

Artikkeli.
Julkaistu: 08.05.2014 klo 07:00
Julkaisija: Psycon Oy

Henkilöstö on organisaation tärkein voimavara. Olemassa olevan henkilöstön osaamisen hyödyntäminen ja edelleen kehittäminen ovat aina helpompia – ja halvempia – vaihtoehtoja kuin rekrytointi.

Organisaatiot elävät jatkuvassa muutoksessa, niin sisäisesti kuin suhteessa ulkoisiin tekijöihin. Pärjätäkseen organisaation on kyettävä itsekin muuttumaan. Muutostilanteessa on hyvä varmistaa, että työyhteisön osaaminen ja potentiaali hyödynnetään optimaalisesti.

– Potentiaalikartoitusta käytetään usein tilanteessa, jossa on tarpeen selvittää organisaation nykytila sekä kirkastaa tulevaisuuden suuntaa. Tilanne saattaa liittyä esimerkiksi kasvuun tai kansainvälistymiseen, Psycon Oy:n seniorikonsultti, psykologi Markus Katiska toteaa.

Potentiaalikartoitus voidaan toteuttaa niin, että se käsittää koko organisaation, tietyn osaston tai ammattiryhmän. Yksilötasolla kartoitus on hyvä vaihtoehto silloin, kun henkilö on siirtymässä eri rooliin, vaikkapa asiantuntijasta esimieheksi.

– Potentiaalikartoituksessa vastauksia, piilevää potentiaalia, haetaan psykologisen henkilöarvioinnin keinoin. Kokonaisuus koostuu usein haastattelusta, persoonallisuus- ja kykytesteistä sekä työsimulaatioista. Olennaista on, että prosessin alussa tiedetään, mihin kysymyksiin haetaan vastauksia, ja että myös tavoitetila on määritelty selkeästi, Katiska selventää.

Kyse ei ole suoritusarvioinnista tai henkilöstötutkimuksesta. Kartoituksen ytimessä on aina, että yksilöiden vahvuudet osana kokonaisuutta huomioidaan parhaalla mahdollisella tavalla. Bonuksena johto saa käyttöönsä tietoa, mitä muuten ei ole saatavissa.

Potentiaalikartoitus on myös keino sitouttaa ja motivoida työntekijöitä: organisaatiot pystyvät sen myötä aidosti välittämään henkilöstölle sen viestin, että henkilöstöstä välitetään ja heidän kehittymiseensä satsataan.

– Potentiaalikartoituksessa kaikki voittavat – organisaatio pystyy saamansa tiedon perusteella hyödyntämään henkilövoimavarojaan tehokkaammin; yksilöt taas saavat uskoa omaan osaamiseensa ja intoa kehittää vahvuuksiaan tulevaisuuden tarpeita varten, Katiska kertoo.

– Kartoitus on jo itsessään kehittämistoimenpide, mikä parhaimmillaan antaa potkua ja näyttää uuden suunnan urapolulle.

 

Lisätietoja:

Markus Katiska, seniorikonsultti, psykologi, Psycon Oy
puh. 020 7101 246
markus.katiska@psycon.com

 

Tapani Haavisto, toimitusjohtaja, Psycon Oy
puh. 020 7101 225
tapani.haavisto@psycon.com

 

Psycon Oy on rekrytointiin, henkilöarviointeihin, strategiseen resursointiin ja johtamisen kehittämiseen erikoistunut konsulttiyhtiö. Tarjoamme ratkaisuja lähes 100 asiantuntijan voimin Helsingissä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella, Turussa ja tytäryhtiömme kautta Pietarissa sekä yhteistyöverkoston avulla muualla Itämeren alueella. www.psycon.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs