Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Pohjois-Satakunnan Valokuitu -hanke siirtymässä kohti rakentamisvaihetta

Pohjois-Satakunnan Valokuitu -hanke siirtymässä kohti rakentamisvaihetta

Tiedote.
Julkaistu: 03.01.2013 klo 20:20
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n tilaama valokuituverkon esisuunnittelu on valmistunut. Esisuunnittelusta vastasi Ikaalisten-Parkanon Puhelin Osakeyhtiö (IPP Oy). Esisuunnittelu tehtiin Kankaanpään, Jämijärven, Pomarkun, Lavian ja Kiikoisten alueille. Alkumarkkinoinnin aikana saatiin alueilta yhteensä n. 2.300 liittyjäsitoumusta.

Pohjois-Satakunnan Seutuverkon valokuituhanke on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen. Viestintävirastolta ja Satakunnan ELY-keskukselta haetaan päätös valtiontuesta hankkeelle ja heti perään yhtiön omistajakunnat tekevät omat päätöksensä investoinnin toteuttamiseen ryhtymisestä. Rakentamisvaihe jaksotetaan noin 1,5-2 vuoden ajalle. Rakentamisvaihe aloitetaan tiheämmin asutuilta seuduilta.

– Alkuvuodesta pyrimme saamaan päätökset valtiontukihakemuksiin ja tämän jälkeen kunnat tekevät omat päätöksensä. Tavoitteena on, että rakentamisen ensimmäinen vaihe käynnistyy heti keväällä 2013, kertoo PSSV Oy:n toimitusjohtaja Marko Rajamäki.

Kiinteä valokuituliittymä on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen verrattuna muihin laajakaistayhteyksiin kuten esimerkiksi mokkulayhteyksiin. Valokuituyhteys riittää kaikkiin nykyisiin sekä tulevaisuuden nettipalveluihin useita vuosikymmeniä. On hyvä muistaa, että kiinteä valokuituyhteys ei sulje mobiilidatayhteyttä pois vaan ne täydentävät toisiaan.

Valokuidun kautta toimivalla laajakaistayhteydellä hoituu kaikki tietoliikenne- ja viestintäpalvelut kodeissa ja kiinteistöissä. Yhteyden avulla toimivat vaivattomasti Internet-palvelut, televisio, puhepalvelut, turvapalvelut, hyvinvointi- ja terveyspalvelut sekä etätyöskentely ja koulutuspalvelut.

– Projektina valokuidun rakentaminen on mittava. Yhteensä valokuidun kustannukset ovat karkeasti laskettuna noin 14 miljoonaa euroa. Summa on suuri, mutta valokuitu on satsaus tulevaisuuteen, joka parantaa toimintavarmuutta kaikissa tietoliikenneyhteyksissä niin kodeissa kuin yrityksissäkin. Tätä kautta alueen vetovoimaisuus ja kilpailukyky saavat lisäarvoa.

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko on kuntien omistama avoin verkko, joka synnyttää avointa kilpailua palvelujen tarjoajina toimivien operaattoreiden välille. Tästä hyöty tulee suoraan käyttäjille.

– Laadun ja nopeuden lisäksi uskomme, että käyttäjien kuukausimaksut pysyvät hyvin kohtuullisina. Oletamme ja odotamme, että satsaus valokuituun tulee käyttäjälle takaisin pidemmällä aikajänteellä, Marko Rajamäki toteaa.

Lisätietoja:

Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy
toimitusjohtaja
Marko Rajamäki
puh. 040 717 7578
marko.rajamaki@pskk.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs