Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Pilkingtonille tunnustus työelämän laadun kehittämisestä

Pilkington Automotive Finland Oy

Pilkingtonille tunnustus työelämän laadun kehittämisestä

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2015 klo 09:00
Julkaisija: Pilkington Automotive Finland Oy

Lasituotteiden valmistaja Pilkington Automotive Finland Oy on palkittu työelämän laadun ja kilpailukyvyn kehittämisestä. Yrityksen turvallisuus- ja työkykyjohtamisen todettiin olevan erinomaisella tasolla. Laatukeskus Excellence Finland jakoi Laatupäivänä 12. marraskuuta Parempaa työelämää -tunnustuksen omien alojensa edelläkävijöille, jotka ovat esimerkillisesti parantaneet työelämän laatua.

Tunnustus perustuu arviointiin, joka toteutettiin syys–lokakuun aikana Pilkingtonin Tampereen ja Laitilan tehtailla yhteistyössä Laatukeskuksen ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen kanssa. Arvioinnissa haastateltiin kaikkia henkilöstöryhmiä, ja sen kohteena olivat henkilöstöjohtamisen käytännöt ja rakenteet sekä niiden kehittämisen systemaattisuus.

Arviointi on työkalu yrityksen toiminnan tarkastelemiseen ja kehittämiseen. Työelämän laatuun panostamalla voidaan vaikuttaa henkilöstön jaksamisen lisäksi myös yrityksen tuottavuuteen. Pilkington menestyi työelämän laadun arvioinnissa niin prosessien, esimiestoiminnan kuin toimintakulttuurinkin näkökulmasta.

Käytännön toimilla turvallisuutta ja työhyvinvointia

”Olemme kehittäneet turvallisuutta ja työhyvinvointia suunnitelmallisesti ja luoneet uusia käytännön toimintamalleja. Työtapaturmat ja sairauspoissaolot ovat vähentyneet merkittävästi. Turvallisuus ei meillä enää ole vain suojainten käyttöä vaan lähtee jokaisen työntekijän asenteesta, ja työntekijät ovat todella sitoutuneet siihen”, sanoo Pilkington Automotive Finland Oy:n henkilöstöpäällikkö Johanna Kuusela.

Yrityksen tavoitteena on olla maailman paras erikoisajoneuvojen lasitusten valmistaja. Innovointi edellyttää työympäristöä, jossa perusasiat ovat kunnossa, ja jossa jokainen pystyy kehittämään omaa työtään. ”Haluamme olla lisäarvoyritys. Siksi meidän täytyy ratkaista, miten tavallisesta bussin tuulilasista tulee lisäarvotuulilasi”, kertoo Johanna Kuusela.

Johto on sitoutunut kehitystoimintaan, ja henkilöstö on ollut aktiivisesti mukana siirryttäessä ratkaisukeskeiseen toimintakulttuuriin. Tehtaan päätuotantolinjoille on lisätty johtamista ja tiedon kulkua parantavat johtamistaulut, lähiesimies on läsnä jokaisessa työvuorossa, ja työpisteillä on ohjeita työn kuormittavuuden keventämiseksi.

Parempaa työelämää -tunnustuksen Pilkingtonin lisäksi saivat myös HOK Elannon Prisma-ketju, turvallisuuspalveluyritys G4S sekä Teknologian tutkimuskeskus VTT.

Lisätietoja: Johanna Kuusela, henkilöstöpäällikkö, Pilkington Automotive Finland Oy, puh. 050 566 0939

---

Vuonna 1826 perustettu lasituotteita ja -ratkaisuja toimittava Pilkington kuuluu japanilaiseen NSG-konserniin, joka työllistää maailmanlaajuisesti noin 28 000 työntekijää. Konsernilla on valmistusta 29 maassa ja myyntiä yli 130 maassa. Pilkington Automotiven Tampereen ja Laitilan tehtaat valmistavat laseja mm. traktoreihin, puimureihin ja linja-autoihin. Lisäksi Espoossa toimii varaosalasien tukkuliike ja Laitilassa laivojen vaativia lasituksia toimittava yksikkö Pilkington Marine. Pilkingtonin Suomen yhtiöiden liikevaihto viime tilikaudella oli 94 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä noin 650.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs