Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Pelkkä työnhakuvalmennus ei riitä – irtisanotut kaipaavat henkistä tukea

MPS Career

Pelkkä työnhakuvalmennus ei riitä – irtisanotut kaipaavat henkistä tukea

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2013 klo 10:59
Julkaisija: MPS Career

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa 22.10.2013.

”Henkinen tasapaino nousee erittäin merkittäväksi tekijäksi irtisanottujen henkilöiden selviytymisessä vaikeasta muutostilanteesta”, sanoo irtisanotuille tarjottuja palveluita tutkinut Teemu Peltokallio. ”Pelkkä työnhakuvalmennus ei riitä.”

Tänä syksynä valmistuneessa pro-gradu tutkimuksessa selvitettiin, miten outplacement-palvelut auttavat irtisanottuja – millainen tuki ja millaiset keinot auttavat parhaiten pääsemään takaisin henkiseen tasapainoon. Tuoreeseen tutkimukseen haastateltiin irtisanottuja henkilöitä, jotka olivat parhaillaan outplacement-ohjelmassa sekä konsultteja, jotka tekevät outplacementia työkseen. Haastattelut tehtiin kesällä 2013.

Jokapäiväiset irtisanomisuutiset haastavat työnantajat kantamaan yhteiskuntavastuunsa ja tarjoamaan tukea niin lähtemään joutuvalle kuin jäljelle jäävälle henkilöstölleen. Outplacement- eli uudelleensijoittumispalveluita tarjoavat konsulttiyhtiöt tilanne on haastanut kehittämään entistä kustannustehokkaampia ja joustavampia palveluita, jotta ne olisivat mahdollisimman monen saatavilla.

Itseluottamusta ja rutiineja

Peltokallion tutkimuksen tulosten perusteella outplacement auttaa henkilöitä käsittelemään irtisanomisen mahdollisesti aiheuttamia henkisiä ongelmia ja pääsemään sinuiksi niiden kanssa. ”Jokainen valmennettavan kanssa käyty keskustelu on täysin luottamuksellinen”, toteaa MPS Careerin seniori partneri Kaj Richter, jolla on yli 10 vuoden kokemus yksilöllisistä uudelleensijoittumisohjelmista.

Luottamukselliset keskustelut ammattilaisen kanssa nostavat irtisanotun henkilön itseluottamusta ja uudelleensijoittumisohjelma muodostaa rutiineja elämään. Aiemmat alan tutkimukset ovat osoittaneet, että ne irtisanotut, jotka kykenevät muodostamaan päivittäisiä rutiineja elämässään, pysyvät aktiivisina ja henkisesti paremmassa kunnossa. Tämän vuoksi rutiinien luominen outplacementin avulla auttaa myös henkisen tasapainon saavuttamisessa.

Henkilökohtaisten kohtaamisten tukena ajasta ja paikasta riippumaton eUrapolku

Tutkimuksen tulosten perusteella voidaan todeta, että irtisanomistilanne ja sen vaikutukset ovat aina hyvin yksilöllisiä, ja tästä johtuen outplacement-prosessin tulisi aina olla yksilön tarpeet huomioiva. Yhä useampi valmennettava kaipaa henkilökohtaisten tapaamisten rinnalle ajasta ja paikasta riippumatonta tukea ja työskentelyä.

eUrapolku on MPS:n verkkopalvelu uudelleensijoittumisen valmennukseen. ”Rakensimme Prewisen avulla nykyaikaisen järjestelmän, joka tukee sekä valmennettavan omaa työskentelyä että valmentavia konsultteja”, kuvaa MPS Careerin konsultti Päivi Montgomery eUrapolun alkuvaiheita. ”eUrapolulla valmennettava opiskelee sisältöjä ja työstää niiden herättämiä ajatuksia pohdintaharjoitusten avulla. Valmennettava tietää koko ajan missä mennään ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Konsulttina voin seurata miten valmennettavani etenevät, ja voimme pitää yhteyttä ja keskustella harjoituksista eUrapolun kautta lähitapaamistemme välillä.”

Teemu Peltokallion tutkimuksen mukaan nimenomaan positiivisten asioiden korostaminen kasvattaa uudelleensijoittumisvalmennuksessa henkilöiden itseluottamusta ja parantaa henkistä tasapainoa. Outplacement-prosessin aikana yksilölle ei tarjota valmiita ratkaisuja, vaan mahdollisuus ja keinot löytää omat erityisosaamiset, motivaatio ja se mitä itse haluaa tulevaisuudelta – ja usko uuden, entistä paremman työpaikan löytämiseen.

Lisätietoja:

Päivi Montgomery, konsultti, MPS Career Oy, p. 020 7469 612, paivi.montgomery@mps.fi

Kaj Richter, Senior Partner, MPS Career Oy, p. 020 7469 471, kaj.richter@mps.fi

MPS Career lyhyesti

MPS Career on toiminut yritysten rekrytointi-, henkilöarviointi- ja uudelleensijoittumispalveluiden kumppanina jo vuodesta 1975. Toimintamme perustuu luottamukselliseen ja vuorovaikutukselliseen kumppanuuteen, jolla sitoudumme asiakkaamme tavoitteisiin. Olemme ylpeitä tyytyväisistä ystävällisestä ja ammattimaisesta toimintatavastamme, joka tukee asiakkaidemme henkilöstöprosesseja ja työnantajakuvaa. Yli 50 asiantuntijaamme löydät Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Vaasan toimistoista.

MPS Career Oy on osa MPS-Yhtiöitä. Olemme myös osa kansainvälistä Career Star Group -alliansia, joka tarjoaa korkealaatuisia johtamisen kehittämisen, muutosjohtamisen ja uudelleensijoittumisen palveluita maailmanlaajuisesti. www.mpscareer.fi www.mps.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs