Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Pätkätöiden painekattila vai itsensä työllistäjien onnela?

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Pätkätöiden painekattila vai itsensä työllistäjien onnela?

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2011 klo 10:07
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on ollut mukana luomassa Get a Life! -simulaatiota, jonka avulla voi kurkistaa tulevaisuuden työelämään.

Joulukuusta 2011 alkaen Suomen korkeakouluopiskelijat pääsevät simuloimaan oman uransa ja elämänsä valintoja aina vuoteen 2030 asti. Turun yliopiston, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Hämeen ammattikorkeakoulun kehittämä, nyt lanseerattava ainutlaatuinen tulevaisuussuuntautunut työelämäsimulaatio auttaa hahmottamaan työelämän muutosta, pohtimaan päätöksentekomalleja ja miettimään, mikä omassa elämässä ja uralla onkaan tärkeintä.

Verkkopohjainen simulaatio sisältää yli 800 asiantuntijatietoon ja käyttäjien kokemuksiin pohjautuvaa uraan ja elämään liittyvää valintatilannetta, joissa käyttäjä valitsee erilaisista vaihtoehdoista mieleisimmän. Hyvältä kuulostava vaihtoehto ei aina johda edullisimpaan lopputulokseen, joten valintojaan kannattaa pohtia ja kokeilla uudelleen. Toisin kuin oikeassa elämässä, simulaatiossa voi aina palata taaksepäin ja valita toisin. Elämä ei aina etene loogisesti ja tasaisesti, eikä niin tee simulaatiokaan. Käyttäjä joutuu pohtimaan omaa päätöksentekoaan joskus hyvinkin yllättävissä tilanteissa.

Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tuottamat tulevaisuuskuvat pohjautuvat yrityksiltä ja asiantuntijoilta kerättyihin näkemyksiin tulevaisuuden työelämän muutoksista. Simulaation aloitusvuodesta 2012 sen päättymiseen, vuoteen 2030 mennessä käyttäjä pääsee tutustumaan myös tulevaisuuden uutisotsikoihin, jotka auttavat orientoitumaan muuttuvaan maailmaan.

Tukea ohjausmallista

Suomessa korkeakouluopiskelijat eivät saa aina automaattisesti uraohjausta, vaan neuvoja pitää itse aktiivisesti hakea. Simulaatio vastaa tähän tarpeeseen tarjoamalla työkalun, jonka avulla valintoja voi pohtia itsenäisesti ajasta ja paikasta riippumatta. Pohdintaa helpottavat HAAGA-HELIAn tuottamat ohjausmalli ja uraohjaajien vinkit, joiden avulla käyttäjä löytää lisätietoa häntä askarruttaviin kysymyksiin. Simulaatiota voidaan käyttää joko itsenäisesti tai ohjaushenkilökunnan avustuksella, jolloin neuvoja voi kysyä myös suoraan ohjauksen ammattilaiselta.

Teknisesti sujuvasta etenemisestä huolehtii HAMKin Teknologiateollisuuden koulutus- ja tutkimuskeskuksen (Riihimäki) ohjelmointitiimi. Käyttöliittymän on suunnitellut Laurea-ammattikorkeakoulu. Simulaatioon pääsee tutustumaan osoitteessa www.getalife.fi. Lisätietoa hankkeesta löytyy osoitteesta http://getalifehanke.wordpress.com/.

Lisätietoja:
Projektitutkija Mikko Vähätalo, Turun yliopisto, sp. mikko.vahatalo@utu.fi tai p. 02 333 9612
Get a Life -projektivastaava, yliopettaja Tuija Engbom, Hämeen ammattikorkeakoulu, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 03 646 2701

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs