Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » PAMin puheenjohtaja Ann Selin: Euromääräiset korotukset suosivat oikeutetusti pienituloisia

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAMin puheenjohtaja Ann Selin: Euromääräiset korotukset suosivat oikeutetusti pienituloisia

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 12:45
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat käsitelleet tänään työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannen vuoden palkkaratkaisua. Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin oli SAK:n hallituksessa hyväksymässä neuvottelutulosta. Hän pitää palkankorotusmallia hyvänä, vaikka ei ole innostunut korotuksen suuruudesta.

- Ratkaisu on hyvin maltillinen, ja se lisää osaltaan tuottavuutta. Maan hallitus voi nyt lopettaa puheet 5 prosentin tuottavuuden kasvattamisesta, ja sen on osaltaan pidettävä lupauksensa pieni- ja keskituloisia suosivista veromuutoksista. Neuvottelut olivat myös osoitus työmarkkinajärjestöjen vastuullisuudesta, toteaa Selin.

Euromääräinen korotus tuo suhteessa suuremman korotuksen erityisesti pienituloisille.

- En voi olla täysin tyytyväinen palkankorotuksen suuruuteen, mutta pidän hyvänä, että palkankorotus tulee euromääräisenä ja antaa siten suhteessa suuremman palkankorotuksen suurimmalle osalle palvelualojen työntekijöistä, kertoo Selin.

Työttömyysturvan rahoituksesta päästiin myös sopuun. Selinin mielestä ratkaisu on työttömiä kohtaan solidaarinen ja hyvä, kun työttömyysturvan rahoitus on nyt varmistettu. Hän haluaa kuitenkin muistuttaa, että nyt tehty ratkaisu ei liity hallituksen kaavailemaan yhteiskuntasopimukseen.

- Nyt päätettiin vain työllisyys- ja kasvusopimuksen toisesta jaksosta. Tällä ratkaisulla ei ole vaikutusta mahdolliseen yhteiskuntasopimukseen, eikä tämä ole sitoutuminen siihen. Yhteiskuntasopimuksesta käydään omat neuvottelut ja niiden pohjalta katsotaan, onko yhteiskuntasopimuksen syntymiselle edellytyksiä, korostaa Selin.

Ensimmäiset palkankorotukset tulevat PAMin sopimusaloista voimaan marraskuussa ja viimeiset vuoden 2016 maaliskuussa. Suurin osa PAMin työehtosopimuksista on voimassa 31.1.2017 saakka. Muun muassa kaupan alalla ja matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa kolmannen vuoden korotukset tulevat voimaan 1.3.2016. Sitä ennen voimaan tulevat aiemmin sovitut 0,4 prosentin palkankorotukset. Ne tulevat kaupan alalle ja marava-aloille 1.9.2015.

Lisätietoja:
Ann Selin, puheenjohtaja, puh. 0500 750 405

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs