Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » PAMin Julkunen: Yritystoiminnan harjoittamiselle tiukemmat edellytykset

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

PAMin Julkunen: Yritystoiminnan harjoittamiselle tiukemmat edellytykset

Tiedote.
Julkaistu: 15.07.2014 klo 15:31
Julkaisija: Palvelualojen ammattiliitto PAM ry

Palvelualojen ammattiliitto PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen haluaa yrittäjien osaamisen tiukempaan valvontaan. Hän puhui asiasta Porin SuomiAreenalla tiistaina 15.7.

– Työsuhteen päättymiset koeaikana, perusteettomat varoitukset, alipalkka, työskentely ilman taukoja ja monet muut epäkohdat ovat olleet nuorten ensimmäiset kokemukset työelämästä tänäkin kesänä. Sanojen ja tekojen ristiriita on ollut suuri, kun nuorelle luvataan hyvä kesätyö eikä todellisuus ole kuitenkaan vastannut lupauksia, toteaa Julkunen.

Kesätyöntekijöiden perehdyttäminen ja työn johtaminen eivät Julkusen mielestä vastaa tämän päivän vaatimuksia.

– Usein työsuhde solmitaan niin, ettei yrittäjällä ole pienintäkään käsitystä työntekijän työsuhteen ehdoista tai ettei työntekijällä ole mitään vakuutta siitä, että yritys pystyy hoitamaan velvollisuutensa työnantajana.

Julkunen haluaa nuorten oikeuksia parannettavan. Hän vaatiikin lainsäätäjiltä nopeita toimia lakien parantamiseksi.

– Alipalkkauksen kriminalisointi, eli palkasta varastamisen tekeminen laittomaksi olisi askel nuorten oikeuksien parantamisessa. Katson, että vain harmaan talouden kannattajat voivat vastustaa tämän lakimuutoksen aikaansaamista.

Toinen askel Julkusesta olisi tiukentaa ehtoja, joilla yritystoimintaa voidaan harjoittaa.

– Yritystoiminnan harjoittaminen pitäisi olla mahdollista vain henkilöillä, jotka voivat osoittaa hallitsevansa yritystoimintaan liittyvät velvoitteet ja vastuut. Tällaisen osaamisen todistaminen takaisi silloin yritykseen palkattaville työntekijöille turvatumman työsuhteen, jossa työntekijä tietää yrityksen taloudellisesta ja toiminnallisesta tilanteesta ja hänen työehtonsa ja palkkansa ovat oikeat. Osaamisen voisi todistaa jonkinlaisen yrittäjäpassin suorittamisella, esittää Julkunen.

– Nuorten suhde työelämään muodostuu hyvin pitkälle ensimmäisestä työpaikasta ja kavereiden työkokemuksista. Jokaisen yrittäjän tulee kantaa vastuunsa siitä, että nuoret kokevat työelämän mielekkääksi. Palvelualojen yrittäjät ovat tässä erityisessä asemassa, koska suurin osa nuorista saa ensimmäisen työkokemuksensa yksityisiltä palvelualoilta, sanoo Julkunen.

Lisätietoja:

Kaarlo Julkunen, 2. varapuheenjohtaja, puh. 0500 417 187

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 230 000 jäsentä, joista naisia on 80 prosenttia. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla, kiinteistöpalveluissa tai vartiointialalla. www.pam.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs