Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » PALTA PITÄÄ IAUn ENSI VIIKON TUKILAKKOA LAITTOMANA

Palvelualojen työnantajat PALTA ry

PALTA PITÄÄ IAUn ENSI VIIKON TUKILAKKOA LAITTOMANA

Tiedote.
Julkaistu: 01.05.2015 klo 12:04
Julkaisija: Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Palvelualojen työnantajat PALTA pitää Ilmailualan Unioni IAU:n ensi viikon torstaina ja perjantaina uhkaavaa tukilakkoa laittomana ja hakee työtuomioistuimen ratkaisua lakon laillisuuteen. IAU on vaatinut kanteen perumista ja on tarjonnut vastineeksi lakon rajaamista ja siirtämistä viikolla. PALTA ei näe vaihtokaupalle perusteita.

PALTA on eilen pyytänyt IAU:ta perumaan tai siirtämään lakkonsa, kunnes työtuomioistuimen ratkaisu saadaan. IAU ei suostunut pyyntöön vaan vaati työnantajaliittoa vetämään työrauhakanteen pois ja tarjosi vastakauppana lakon lykkäämistä ja rajaamista. 

PALTA ei pitänyt mahdollisena suostua ehdotukseen, koska kysymyksessä on kaksi eri asiaa. Työrauhakanne on normaali keino hakea oikeussuojaa, mikäli kyseessä on työrauhavelvollisuuden rikkominen. Lakoilla taas pyritään painostamaan työnantajaa itse riita-asiassa. IAU on omaa valta-asemaansa vahvistaakseen vaatinut, että Airpro Oy soveltaisi jatkossa maapalvelutyöhön IAU:n omaa työehtosopimusta nykyisen, Airpron oman yrityskohtaisen ja laillisen sopimuksen sijaan.

Työnantajaosapuoli toivoo edelleen, että IAU peruisi lakkonsa. Mikäli lakko toteutuu, se vaikeuttaa kymmenen tuhansien matkustajien matkoja ja aiheuttaa kymmenien miljoonien eurojen vahingot.

- Kyseessä ovat IAU:n ilmoittamat lakot ja pallo niiden perumisesta tai siirtämisestä on IAUlla. PALTA ei ole julistanut mitään työtaistelutoimenpiteitä, sanoo varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto Palvelualojen työnantajat PALTA ry:stä.

 

Lisätietoja        varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, 040 152 0073

Palvelualojen työnantajat PALTA on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö. Liittoon kuuluu n. 1700 yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat seuraavilla aloilla: logistiikka, informaatio ja viestintä, huolto- ja kunnossapito, yritys- ja asiantuntijapalvelut, hallintoja tukipalvelut sekä viihde ja virkistys. PALTAn jäsenyritykset työllistävät Suomessa noin 150 000 palkansaajaa. Lisäksi PALTA vastaa finanssialan työmarkkinatoiminnasta, jonka piiriin kuuluu 40 000 palkansaajaa. PALTA on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

www.palta.fi
www.palvelutalous.fi
www.palvelevasuomi.fi

@PALTAry

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs