Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Palkka.fi-tjänsten utvecklas

Valtiovarainministeriö

Palkka.fi-tjänsten utvecklas

Pressmeddelande.
Publicerad: 28.08.2014 kl. 13:33
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Det blir enklare för småarbetsgivare och arbetstagare att i fortsättningen lämna ut information om anställningsförhållanden. Regeringen föreslår lagändringar som underlättar skötseln av lagstadgade förpliktelser via Palkka.fi-tjänsten.

Till palkka.fi-tjänsten föreslås ett gränssnitt för arbetstagare, med vars hjälp en arbetsgivare och en arbetstagare kan utväxla i lag angivna uppgifter om anställningsförhållandet. Det föreslås också att Skatteförvaltningen skulle ges möjlighet att ställa uppgifterna i ändringsskattekorten till servicesystemets förfogande.

De föreslagna ändringarna lättar på arbetsgivarens och arbetstagarens administrativa börda bland annat genom att man avstår från att lämna in och ta emot ändringsskattekort i pappersform, samt genom att man ökar lämnandet av information i elektronisk form.

Regeringen utfärdade den 28 augusti propositionen om ändring av lagen om ett system för betalningstjänst- och deklarationsservice för småarbetsgivare samt av lagen om offentlighet och sekretess i fråga om beskattningsuppgifter

Lagarna avses träda i kraft den 1 december 2014. Inlämnandet av ändringsskattekort ska tillämpas första gången på uppgifterna i ändringsskattekorten för skatteåret 2015.

Utvecklandet av palkka.fi –tjänsten har varit en del av Programmet för påskyndande av elektronisk ärendehantering och demokrati (SADe) som koordineras av finansministeriet.

Förfrågningar:

Henna Ritari, överinspektör, finansministeriet, tfn 02955 30591 förnamn.efternamn@vm.fi

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs