Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Osapuolet hyväksyivät Helteen sovintoesityksen

Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Osapuolet hyväksyivät Helteen sovintoesityksen

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 14:14
Julkaisija: Palvelualojen työnantajat PALTA ry

Palvelualojen työnantajat Palta sekä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hyväksyivät valtakunnansovittelija Minna Helteen sunnuntaina tekemän sovintoesityksen.

– Saavutettua ratkaisua voi pitää tyydyttävänä. Se on askel oikeaan suuntaan, jotta Posti voi uudistua ja turvata kilpailukykynsä alan vaikeassa murroksessa, Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto kommentoi syntynyttä ratkaisua.

Palta pitää hyvänä, että ratkaisun myötä ulkopuolisen työvoiman käyttörajoitukset ja muutosturvaa koskevat määräykset poistuvat.

– Tähän asti Postilla on ollut käytännössä täyskielto ulkopuolisen työvoiman käytölle postityössä. Jatkossa Posti on samanarvoisessa asemassa kilpailijoiden kanssa, Aarto sanoo.

Tulevaisuudessa Posti tukee Uusi polku -ohjelmalla niitä, joiden työura Postissa päättyy. 

– Vanhanmallisesta muutosturvasta luopuminen on tärkeä uudistus. Uusi polku -ohjelma sisältää rahallisen kertakorvauksen lisäksi muita tukitoimia, joiden avulla ihmisiä autetaan uuteen työhön, yrittäjäksi tai koulutukseen, Aarto sanoo.

Lisätiedot:
varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto, Palta, p. 040 152 0073

Palta on palvelualoja edustava elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Paltalla on 1 700 jäsentä, jotka toimivat logistiikan, informaation ja viestinnän, huollon ja kunnossapidon, yritys- ja asiantuntijapalvelujen, hallinnon ja tukipalvelujen sekä viihteen ja virkistyksen toimialoilla. Palta vastaa myös finanssialan työmarkkinatoiminnasta ja on EK:n suurimpia jäsenliittoja.

www.palta.fi
@PALTAry

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs