Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Oppisopimuskoulutusta kehitysvammaisille: Keski-Suomen pilotti käynnistyi Jyväskylässä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Oppisopimuskoulutusta kehitysvammaisille: Keski-Suomen pilotti käynnistyi Jyväskylässä

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2014 klo 09:53
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 25.11.2014

Kun kehitysvammainen nuori aikuistuu, hän haluaa itsenäistyä ja käydä töissä kuten muutkin nuoret. Työelämään siirtyminen on kuitenkin haastavaa. Tähän haasteeseen Jyväskylän oppisopimuskeskus halusi tarjota yhden vaihtoehtoisen tavan työllistyä. Nyt käynnissä oleva pilottihanke tarjoaa lievästi kehitysvammaiselle aikuiselle mahdollisuuden kouluttautua oppisopimuksen avulla. Koulutus tähtää toimitilahuoltajan tutkintoon.

”Kun Jyväskylän kaupungin työvalmennuspalvelu Kätevästä otettiin meihin yhteyttä, innostuimme luonnollisesti kehittämään oppisopimuspalveluja lievästi kehitysvammaisille. Oppisopimuskoulutuksen tulee olla tasaveroisesti mahdollista kaikille”, toteaa oppisopimusjohtaja Kaija Haapasaari.

Kehitysvammaisten oppisopimuskoulutuksen toteutusta on suunniteltu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Bovallius-ammattiopiston, Kelan ja Jyväskylän oppisopimuskeskuksen kanssa.

Koulutuksen aloitti syksyllä 2014 kolme opiskelijaa. Heistä yhden tarina on julkaistu oppisopimuskeskuksen verkkosivuilla www.jao.fi/oppisopimuskeskus. Opiskelija on lupautunut haastateltavaksi (yhteystiedot lisätietojen antajilta).

 

Lisätietoja

Oppisopimusjohtaja Kaija Haapasaari, Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä,puh. 040 341 5180, kaija.haapasaari[at]jao.fi

Koulutustarkastaja Milja Manninen, Jyväskylän oppisopimuskeskus, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5188, milja.manninen[at] jao.fi (käytännön toteutus kehitysvammaisten oppisopimuskoulutuksessa)

 

Kehitysvammaisten viikkoa vietetään Jyväskylässä 24.11.–7.12.2014

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs