Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Opinnäytetyö: Perehdyttäminen on työn tehokkuuden tae

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Perehdyttäminen on työn tehokkuuden tae

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2014 klo 12:05
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

On osoittautunut, että perehdyttäminen vaikuttaa positiivisesti uuden työntekijän sopeutumiseen yritykseen ja sen kulttuuriin. Lisäksi perehdyttäminen vaikuttaa työn tehokkuuteen ja taloudellisuuteen. Satu Vartiainen tutki asiaa opinnäytetyössään. Vartiainen valmistuu Hämeen ammattikorkeakoulun puutarhatalouden koulutusohjelmasta hortonomiksi loppuvuodesta 2014.

Viheralalla perehdyttäminen on ollut aiemmin yrityksissä, kunnilla ja kaupungeilla vähäistä, lähinnä pelkkää työhönopastusta. Perehdytystä on alettu tutkia, ja siitä on löydetty runsaasti hyviä puolia.

Vartiaisen mukaan perehdytykseen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota, koska hyödyt ovat haittoja suuremmat. Perehdyttäminen auttaa konkreettisesti muun muassa sairauspoissaolojen määrään sekä koneiden- ja laitteiden kuntoon. Lisäksi perehdyttäminen vaikuttaa työturvallisuuden paranemiseen, työhyvinvointiin, työn tehokkuuteen ja taloudellisuuteen.

Perehdytysohjelmaan sisällytetään yrityksen arvot ja toimintatavat, jolloin työntekijä sopeutuu yritykseen helpommin, virheitä sattuu vähemmän ja työ on taloudellisempaa. Vartiainen totesi työssään, että perehdytyksestä on luotava ohjelma tai opas, jonka avulla uusi työntekijä saatetaan mukaan työhön.

Satu Vartiainen, sp. satu.vartiainen@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs