Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Onko sananvapaus kriisissä? – Media-ala. Nyt! perkaa ajankohtaisimmat puheenaiheet

Turun ammattikorkeakoulu

Onko sananvapaus kriisissä? – Media-ala. Nyt! perkaa ajankohtaisimmat puheenaiheet

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2015 klo 10:43
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tapan sut!” – poistuuko uhkailija aina verkosta voittajana? Journalistin työ muuttuu – muuttuuko koulutus? Tosi-tv – ketä kiinnostaa? Media-ala. Nyt! –kekustelutapahtuma ottaa hampaisiinsa ajankohtaiset keskusteluaiheet.

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian Köysiteatterissa 17. joulukuuta järjestettävän Media-ala. Nyt! -tapahtuman puheenaiheita ovat sananvapaus, vihapuhe, journalistin työ ja koulutus, digitalisaatio ja tosi-tv.

Päivän aloittaa Journalistiliiton asiamiehen ja Vikesin hallituksen puheenjohtaja Juha Rekolan alustuspuheenvuoro sananvapaudesta.

- Vihapuheen lisäksi sananvapauden ja journalismin sfäärejä vaivaa tietoinen valehtelu, joka lisää työtä ja muuttaa työtapoja journalismissa. Tietojen tarkistaminen ja väärän tiedon oikaiseminen on merkittävässä roolissa, joka tulee korostumaan entisestään, sanoo Rekola.

Alustuksen jälkeen siirrytään keskusteluihin, joita vetävät Taideakatemian media-alan opiskelijat. Vihapuheesta ja sen seurauksista ovat keskustelemassa Ei vihapuheelle -liikkeen koordinaattori Sampo Villanen, rikosoikeuden professori Jussi Tapani, MV-lehden ajojahdin kohteeksi joutunut toimittaja Juha Vainio ja Blogbookin omistaja & perustaja sekä Ylilauta-keskustelufoorumin toinen omistaja Sami Kieksi.

- Kyse ole pelkästään lainopillisista seikoista, vaan henkilökohtaisen vastuun tärkeydestä, joka tuntuu puuttuvan monilta aikuisiltakin. Sellainen vanhan ajan yhteisöllisen "koko kylä kasvattaa" -mentaliteetin puuttuminen nykypäivänä on huolestuttavaa. Joukkovoimalla vaiennetaan jo nyt tutkijoita ja toimittajia sekä yllytetään sanoista tekoihin. Se ei ole edes pirujen maalaamista seinille, toteaa Sampo Villanen vihapuheen syistä ja seurauksista.

Onko tosi-tv-tähti vain tuotantoyhtiön sätkynukke?

Vihapuheen jälkeen syvennytään journalistisen työn tulevaisuuteen. Journalistin työstä ja koulutuksesta ovat keskustelemassa Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, Ylen toimittaja Sarita Blomqvist ja yliopistonlehtori Kari Koljonen Tampereen yliopistosta.

Päivän päätteeksi puidaan tosi-tv:a. Television katselijat siirtyvät suoratoistopalvelujen pariin. Onko tämä tosi-tv:n kuolema? Bile-Dani saa veren kiehumaan ja somen riehumaan. Onko tosi-tv-tähti vain tuotantoyhtiön sätkynukke? Muun muassa näistä aiheista keskustelevat mediatutkija Mikko Hautakangas, Hottikset ja Ensitreffit alttarilla ohjelmia tuottanut Endemol Shine Finland –tuotantoyhtiön Alex Laszlo ja muun muassa Hottiksissa ja Big Brotherissa mukana ollut tosi-tv-tähti Jonna Saari.

 

Tule seuraamaan keskustelutapahtumaa livenä tai katso suoraa lähetystä tilaisuudesta Digitopian sivuilta. Keskusteluun voi osallistua Twitterissä hashtagilla #MediaAlaNyt. Päivän tarkemman ohjelman löydät täältä: http://digitopia.turkuamk.fi/tapahtuma/media-ala-nyt/

Tilaisuus on osa Digitopia -hanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa media-alan ammattilaisten kilpailu- ja sopeutumiskykyä Varsinais-Suomessa ja vastata alan muuttuneisiin koulutustarpeisiin. ESR-rahoitteisesta hankkeesta vastaavat Turun ammattikorkeakoulun media-alan koulutus, Satumaa Family Business sekä Åbo Underrättelser.

 

MEDIA-ALA. NYT!
Torstai 17.12.2015 kello 10:00-15:00
Köysiteatteri, Linnankatu 56, Turku

Lisätietoja:
Milla Järvipetäjä, projektipäällikkö
+358 50 5985239
milla.jarvipetaja (at) turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs