Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Oma Säästöpankki Oyj, tilinpäätöstiedote – tilikausi 2015

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki Oyj, tilinpäätöstiedote – tilikausi 2015

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2016 klo 14:00
Julkaisija: Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki jatkaa voittokulkuaan

Suomen suurin säästöpankki jatkoi vahvistumistaan. Saavutimme tavoitteemme ja kirjoitimme uusiksi suomalaista pankkihistoriaa.

Vuonna 2015 toimintamme jatkui vakaalla ja tuloksekkaalla uralla. Onnistuneesti toteutettujen rakennejärjestelyjen johdosta Oma Säästöpankki on jatkanut kasvuaan ja osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Asiakkaamme arvostavat itsenäistä ja paikallista toimintatapaa.

Täytimme tavoitteemme

Liiketoiminnan kasvu ja tulos saavuttivat tilikaudelle 2015 asetetut tavoitteet. Liikevoittoa kertyi 19,6 miljoonaa euroa, kasvua edellisvuodesta oli lähes neljä prosenttia. Tehokas operatiivinen toiminta sekä lujat asiakassuhteet mahdollistivat kannattavan liiketoiminnan myös taloudellisesti haastavina aikoina. Pankin tase kasvoi vuoden aikana miltei 20 prosenttia ollen vuoden lopussa 1 934,7 miljoonaa euroa. Taseen huikea kasvu perustui orgaaniseen kasvuun ja rakennejärjestelyihin.

Tilikauden aikana yhtiömuotoa päätettiin vaihtaa osakeyhtiöstä julkiseksi osakeyhtiöksi, mikä mahdollistaa muun muassa toimivat jälkimarkkinat pankin liikkeeseen laskemille joukkovelkakirjalainoille.

-       taseen loppusumma: 1,93 miljardia euroa

-       liikevoitto: 19,6 miljoonaa euroa

-       henkilökunta: 252 henkeä

-       konttoriverkosto: 45 täyden palvelun pankkikonttoria

Teimme pankkihistoriaa

Ensimmäistä kertaa Suomen pankkihistoriassa raja-aita osuuspankki- ja säästöpankkiaatteen välillä ylitettiin vapaaehtoisesti, kun Joroisten Osuuspankki ja Pyhäselän Paikallisosuuspankki luovuttivat liiketoimintansa Oma Säästöpankki Oyj:lle. Samassa yhteydessä Joroisten Oma Osuuskunta ja Pyhäselän Oma Osuuskunta liittyivät Oma Säästöpankki Oyj:n omistajien joukkoon. Järjestelyn johdosta Oma Säästöpankkiin liittyi kannattavaa, hyvin hoidettua pankkiliiketoimintaa vahvasti pääomitettuna, joten kasvavat volyymit eivät rasita pankin vakavaraisuutta.

Kehitimme roimasti digitaalisia palveluita

Haluamme olla asiakkaillemme lähellä ja läsnä myös digitaalisesti. Sähköisen asiakaspalvelun kehittämisessä otimme merkittäviä askelia vuoden aikana. Tärkeimpiä olivat OmaMobiili-sovelluksen lanseeraus sekä verkkosivuilla oleva Oma Säästöpankin chat, jossa verkkoasioija voi keskustella palveluneuvojan kanssa reaaliajassa. OmaMobiili on verkkopankin helppokäyttöinen mobiilisovellus. Palvelu oli odotettu ja se otettiin hyvin vastaan.

Vuoden 2015 merkittävimmät tapahtumat

- tammikuussa Oma Säästöpankki solmi aiesopimuksen Pyhäselän Paikallisosuuspankin kanssa liiketoimintojen yhdistämisestä

- verkkopankki uudistui täysin ja otettiin käyttöön onnistuneesti keväällä. Verkkosivuille lanseerattiin chat-palvelu ja otettiin käyttöön OmaMobiili  

- Pyhäselän Paikallisosuuspankin ja Joroisten Osuuspankin liiketoiminnan siirtymisestä Oma Säästöpankille sovittiin yksimielisesti yhtiökokouksessa huhtikuussa

- pankki keräsi keväällä 100 000 000 euron joukkovelkakirjalainan pohjoismaisilta pääomamarkkinoilta

- Oma Säästöpankki sijoittui kärkisijoille Kauppalehden suuressa pankkivertailussa toukokuussa

- Joroisten ja Pyhäselän Osuuspankkien liiketoiminta siirtyi syyskuussa Oma Säästöpankille

- Oma Säästöpankki solmi lokakuussa jälleenrahoitussopimuksen Pohjoismaiden Investointipankin kanssa

-  Korttiliiketoiminta siirtyi Netsiltä Oma Säästöpankin omiin käsiin syksyn aikana. Liikkeelle laskettiin 70 000 uutta korttia

Omistus paikallisissa käsissä

Paikalliset säästöpankkisäätiöt ja osuuskunnat omistavat Oma Säästöpankin. Hauhon, Rengon, Töysän, Kuortaneen, Parkanon, Etelä-Karjalan ja Suodenniemen säästöpankkisäätiöt sekä Joroisten Oma Osuuskunta ja Pyhäselän Oma Osuuskunta ovat pankin omistajia.

Vahva pankki vahvalla pohjalla

Vaikka ajat ovat taloudellisesti haastavat, ja pankkeihin kohdistuva kiristyvä säätely aiheuttaa harmaita hiuksia, on Oma Säästöpankin toiminta vahvalla pohjalla. Asiakasmäärämme oli tilikauden päättyessä lähes 125 600. Vuoden 2015 lopussa konttoreita on yhteensä 45. Oma Säästöpankin toimialue laajeni Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Hämeen ja Satakunnan alueilta myös Pohjois-Karjalaan.

Lisätietoja

Oma Säästöpankki Oyj:n toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi

Puh. 045 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi

Oma Säästöpankki Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partanen

Puh. 040 834 5931, jarmo.partanen@omasp.fi

Liitetiedostot

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin säästöpankki. Sen tase on noin 1,9 miljardia euroa. Oma Säästöpankki palvelee 125 600 asiakastaan 45 konttorin ja yli 250 henkilön voimin. Tavoitteenamme on tarjota paikkakunnan parasta, ihmisläheistä pankkipalvelua. Asiakkaidemme taloudellinen menestyminen ja hyvinvoinnin turvaaminen ovat tärkeimmät päämäärämme.

www.omasp.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs