Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Oamkissa käynnistyy uusi rakennusarkkitehtikoulutus

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkissa käynnistyy uusi rakennusarkkitehtikoulutus

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2014 klo 11:00
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Lähivuosina työelämästä poistuu satoja arkkitehtejä ja rakennusarkkitehtejä. Opetusministeriön mukaan poistuman korvaamiseksi tarvitaan tulevan vuosikymmenen aikana huomattava määrä osaamisprofiililtaan eri tavalla painottuneita rakennussuunnittelun ammattilaisia yliopistoista valmistuvien arkkitehtien lisäksi. Rakennusarkkitehtien opetuksen tulee ministeriön mukaan tukeutua ammattikorkeakouluihin, joilla on riittävän laaja ja nimenomaan käytännön taidoista lähtevä rakennusalan osaaminen.

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) vastaa tarpeeseen käynnistämällä ensimmäisen kerran syksyllä 2014 rakennussuunnitteluun painottuvan ja korkeakoulututkintoon johtavan rakennusarkkitehti (AMK) -koulutuksen. Rakennusarkkitehtikoulutukseen haetaan kevään 2014 yhteishaussa. Aloituspaikkoja on 30. Oamk on yksi neljästä ammattikorkeakoulusta, jotka alkavat järjestää koulutusta.

Tutkinto tuottaa hyvän perusosaamisen rakennussuunnitteluun sekä yleisen kelpoisuuden julkisiin virkoihin ja tehtäviin. Se antaa voimassa olevan rakentamismääräyskokoelman mukaisen pätevyyden rakennussuunnitteluun. Koulutus täyttää myös EU:n ammattipätevyysdirektiivin automaattisen tunnustamisen edellytykset.

Valtakunnallisesti Oamkin rakennusalan koulutus on volyymiltaan erittäin merkittävä, ja alueellinen vaikutus opetuksen monipuolisuuden vuoksi kattaa maantieteellisesti puolen Suomen alueen. Oulun ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikön koulutuksessa energia, luonnonvarat ja ympäristö -painoala keskittyy muun muassa pohjoiseen rakentamiseen ja asumiseen sekä älykkäisiin energiaratkaisuihin.

Lisätietoja: rakennusalan lehtori Seppo Perälä, 050 346 9416, seppo.perala@oamk.fi

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 8 000 opiskelijaa ja 750 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs