Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Oamk, OSAO ja Oulun yliopisto kehittävät yhdessä opiskelijoiden tulevaisuuden työelämävalmiuksia

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk, OSAO ja Oulun yliopisto kehittävät yhdessä opiskelijoiden tulevaisuuden työelämävalmiuksia

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2016 klo 10:05
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Muuttuvassa työelämässä pärjäämiseen tarvitaan monipuolisia ja toimivia työelämävalmiuksia. Valmiina työelämään -hanke (VALTE) etsii keinoja tukea ammattiopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa opiskelevien henkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia voimavaroja sekä muutoskykyä siirtyä työn ja työttömyyden sekä palkkatyön ja yrittäjyyden välillä.

VALTE-hanke on usean oppilaitoksen yhteisponnistus työelämävalmiuksien kehittämiseksi. Keskeisiä teemoja opinnoissa ovat oikea työkäyttäytyminen, muutoskyvyn vahvistaminen, myönteinen suhtautuminen työelämään ja selkeä tietoisuus nykytyöelämän moninaisuudesta ja vaatimuksista. Koulutus pyrkii parantamaan työelämän laatua ja luomaan uutta työhyvinvointikulttuuria työpaikoille.

– Uutta on työelämäkoulutuksen järjestäminen kaikille opiskelijoille yhdessä tieteenalasta riippumatta. Vastaavaa ei ole aikaisemmin ollut tarjolla, koulutukseen sisältöä kehittävä dosentti Jyrki Liesivuori Turun yliopistosta sanoo.

Hankkeen tuloksena syntyy työhyvinvoinnin opintokokonaisuuksia, joiden opetuksessa käytetään viimeisimpiä digitaalisen tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia. Lisäksi järjestetään kansallisia ja alueellisia työhyvinvointiseminaareja sekä muodostetaan oppilaitos- ja opettajaverkostot.

Työhyvinvoinnin opintokokonaisuus tulee osaksi opiskelijoiden tutkintoja ammattiopistoista, ammattikorkeakouluista ja yliopistoista valmistuville. Näin koulutus tavoittaa kymmeniä tuhansia opiskelijoita vuosittain. Opiskelijoiden siirryttyä työelämään taidot heijastuvat myönteisesti laajemminkin työelämään.

– Meille Oulussa tämä hanke on erinomainen mahdollisuus kehittää yhteistyössä uusia ja yhteisiä opintosisältöjä ammattiopistoon, ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Pidämme tärkeänä, että opiskelijamme ovat valmiita kohtaamaan nopeasti muuttuvan, kansainvälistyvän ja digitalisoituvan työn haasteet, kertovat hankevastaavat Heli Laitila (OSAO), Liisa Kiviniemi (Oamk) ja Seppo Väyrynen (Oulun yliopisto).

– Opintokokonaisuus sisältää tietoa työhyvinvoinnin eri osa-alueista, kuten työhön, työympäristöön, työyhteisöön, työntekijöihin, johtamiseen ja työpaikkaan liittyvistä tekijöistä. Niihin liittyviä taitoja harjoitellaan tehtävien, harjoitusten, testien ja pelien avulla. Hankkeessa etsitään myös ratkaisuja tukea opiskelijan henkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia voimavaroja sekä muutoskykyä siirtyä työn ja työttömyyden sekä palkkatyön ja yrittäjyyden välillä, koulutuksen sisältöä Jyrki Liesivuoren kanssa rakentava Turun yliopiston dosentti Paula Naumanen sanoo.

Hankkeen päätoteuttaja on Turun yliopiston informaatioteknologian laitos, ja osatoteuttajina ovat Turun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun seudun ammattiopisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto ja Saimaan ammattikorkeakoulu. Lokakuun 2018 loppuun kestävän hankkeen budjetti on 1,6 miljoonaa euroa, josta 1,2 miljoonaa euroa kattaa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämä Euroopan sosiaalirahaston (ESR) avustus.

Lisätietoja:

Liisa Kiviniemi, Oamk, 050 304 6698, liisa.kiviniemi@oamk.fi

Heli Laitila, OSAO, 050 561 3946, heli.laitila@osao.fi

Seppo Väyrynen, Oulun yliopisto, 029 448 2490, seppo.vayrynen@oulu.fi

 

Liitetiedostot

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs