Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Nuorille on tarjottava kesätyö- ja harjoittelupaikkoja

Teknologiateollisuus ry

Nuorille on tarjottava kesätyö- ja harjoittelupaikkoja

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2012 klo 10:18
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja, Konecranes Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Lundmark pitää tärkeänä, että yritykset tarjoavat nuorille kesätyöpaikkoja; koululaisille työelämään tutustumista ja opiskelijoille harjoittelumahdollisuuksia. Näin tarjotaan koululaisille ja opiskelijoille kokemuksia työelämästä ja vahvistetaan heidän uskoa tulevaisuuteen.

Kesätöiden vaikutukset ja merkitys nuorille on tutkittu moneen kertaan. Kesätyö antaa hyviä kokemuksia ja positiivisia mielikuvia.

”Nykyisessä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa kesätyöpaikkojen tarjoaminen nuorille on selkeä positiivinen viesti uskostamme tulevaisuuteen”, painottaa Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Pekka Lundmark.

”Nuoret tarvitsevat työelämäkokemusta ja harjoittelua tuleviin tehtäviinsä ja ennen kaikkea vahvistusta valinnoilleen. Annetaan koululaisille mahdollisuus tutustua tulevaisuutensa töihin ja ohjataan heitä hankkimaan oikeanlaista osaamista. Nuoret tarvitsevat kokemusta työelämään valmistautumistaan varten”, kannustaa Lundmark.

”Tutustu työelämään ja tienaa” on hyväksi koettu toimintamalli järjestää kesätyöpaikkoja peruskoululaisille ja lukiolaisille. Teknologiateollisuus on sopinut ammattiliittojen kanssa harjoitteluohjelmasta vuosille 2011–2013.

”Haastan työnantajat ja työelämän järjestöt kesätyötalkoisiin. Koululaiset ja opiskelijat tarvitsevat kesätöitä ja me tarvitsemme näitä nuoria tulevaisuudessa”, korostaa Lundmark.

Lisätietoja: Teknologiateollisuus ry: apulaisjohtaja Ari Sipilä, puh. 040 733 9688 ja asiantuntija Birgitta Ruuti, , puh. 040 581 8603.

Teknologiateollisuus on Suomen tärkein elinkeino, sen edustamat toimialat vastaavat 60 % maan viennistä ja 80 % koko elinkeinoelämän tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Teknologiateollisuus työllistää Suomessa suoraan 290 000 henkilöä. Teknologiateollisuuteen kuuluu viisi päätoimialaa, jotka ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka-ala.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs