Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Nuoren palkkaaminen on yritykselle tulevaisuuden optio-ohjelma

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Nuoren palkkaaminen on yritykselle tulevaisuuden optio-ohjelma

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2013 klo 08:30
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Nuorisotakuu toimii ja nuorissa on tulevaisuus. Takuun sijaan pitäisi puhua nuoren palkkaamiseen liittyvistä bonuksista ja optioista, sillä nuoret työntekijät ovat yrityksen tulevaisuuden voima ja tuottavuuden tae.
Tätä mieltä on Edupolin asiakkuusjohtaja Mikko Kivekäs. Edupoli on monialainen aikuisten oppimiskeskus, jossa on tehty hartiavoimin töitä nuorisotakuun toteutumisen eteen. Jo saavutettujen tulosten perusteella malli toimii, mutta se on edellyttänyt lähes pioneerityötä. – Edupolilla on erittäin onnistuneita kokemuksia yhteiskuntatakuusta, mutta nyt tarvittaisiin muskeleita laajalla rintamalla jotta järjestelmään saadaan vauhtia. Palikat ovat olemassa, joten nyt on ryhdyttävä toimeen, Kivekäs haastaa.
Samaan hengenvetoon hän harmittelee tapaa, jolla nuorisotakuusta uutisoidaan. – Uutisoinnin sävy on turhan negatiivista. Mediasta saa jatkuvasti lukea otsikoita: ”Nuorisotakuussa on valuvika”, ”Nuorisotakuulla vaisu aloitus”, ”Yhteiskuntatakuu ei toimi”.  Ei siis ihme, etteivät yritykset uskalla tarttua tähän mahdollisuuteen.

Nuori on bonus ja tulevaisuuden optio
Kivekkään mielestä nuorisotakuu särähtää korvaan myös terminä. – Takuu on perinteisesti liitetty johonkin, joka sisältää riskiä. Lainatakuu, vuokratakuu ja autotakuu ovat kaikille tuttuja ja niihin liittyy yleensä suuria rahasummia ja siksi myös riskiä.  Jos takuun avulla yritetään pienentää kaupanteon riskiä, liittyykö nuorisotakuuseenkin riski?
Kivekäs onkin sitä mieltä, että riskin sijaan ajatusta tulisi myydä bonuksena ja optiona, sillä ne liitetään tuotto-odotuksiin, onnistumiseen ja hyvään suoritukseen. – Palkatessaan työttömän, alle kolmekymppisen nuoren, joka aloittaa oppisopimuskoulutuksen, työnantaja saa palkkatukea ja koulutuskorvausta satoja euroja kuukaudessa koko oppisopimuksen ajan. Oppisopimukset kestävät yleensä pari vuotta ja 80 % tästä ajasta oppisopimusopiskelija työskentelee yrityksessä. Näin työnantaja siis saa bonuksen ja option uudesta, tulevaisuuden kasvua tuottavasta osaajasta.

Nuoret määrittävät tulevaisuuden
Fakta on myös se, että tuottavuuden kasvu tulee työorganisaatioiden tavasta tehdä työtä uudella tavalla. – Nuori elää jo nyt sitä tulevaisuutta, jota yritykset ja yhteiskunta tavoittelevat. Siksi nuoret työntekijät ovat tulevaisuuden voima ja tuottavuuden tae. Tästäkin syystä työyhteisöjen pitäisi nähdä nuoret voimavarana. Väitänkin, että jos työyhteisössä ei ole tänä päivänä yhtään nuorta työntekijää joukoissaan, karahdetaan nopeasti karille!

Yhteydenotot: http://bit.ly/13Vu8zx

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs