Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Myynnin ja asiakaspalvelun huippunimet ratkeavat SM-kilpailussa

Taitaja2015

Myynnin ja asiakaspalvelun huippunimet ratkeavat SM-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 14:37
Julkaisija: Taitaja2015

Kolmipäiväinen Taitaja2015-kilpailu vaatii myynnin ja asiakaspalvelun kilpailulajissa merkonomiopiskelijoilta haastavia taitoja. Kilpailussa rantaudutaan muun muassa Prismaan kohtaamaan oikeita asiakkaita. Hyllytys, myynti ja reklamaatiotilanteet sekä neuvottelutaidot pääsevät testaukseen. Asiakaspalvelutilanteet tulee hallita myös ruotsiksi ja englanniksi.

Teemana pienet kodinkoneet äitienpäivälahjaksi

Kilpailijoiden työskentelyn tulee olla yrittäjämäistä, hyvin organisoitua sekä oma-aloitteista. Taitoja testataan Myllyn Prismassa, kun kilpailijat myyvät äitienpäiväksi käyttötavaroita kapselikeittimestä vohvelirautaan. Oikeassa asiakaspalvelutilanteessa kilpailijan tulee olla aktiivisessa kontaktissa asiakkaaseen. Kilpailijoille annetaan mahdollisuuksia, joissa heidän tulee käyttää omaa harkintakykyään. Lajivastaava Elina Siivonen kertoo, että kilpailijat saavat halutessaan ottaa myytävien tuotteiden rinnalle käyttöyhteystuotteita. Siivonen korostaa kuitenkin harkitsemaan tarkkaan, tukeeko se kilpailusuoritusta vai aiheuttaako se sille hallaa.

Tablettitietokone kilpailijan tukena

Jokainen kilpailija saa tablettitietokoneen, jossa on nettiyhteys sekä laskin. He voivat käyttää sitä apunaan kilpailutehtävien aikana. Myynnin ja asiakaspalvelun lajivastaava Elina Siivonen kertoo kilpailijoiden käyttävän tablettia pääasiassa hintojen laskemiseen. Tabletti auttaa myös asiakaspalvelussa, erilaiset allergiat voi esimerkiksi helposti tarkistaa tabletin avulla. 

Mukana oikea yhteistyöyritys

Uusikaupunkilainen Kenkäkauppa Alina toimii lajin yhteistyökumppanina. Kenkäkauppa Alinan perustaja Outi Nurmi kertoo haluavansa tehdä yhteistyötä nuorten osaajien kanssa.  Asiakaspalvelu ja myynti –kilpailulajissa Turun Messu- ja Kongressikeskukseen onkin rakennettu kenkäkauppa. Kilpailija toimii tehtävässä kenkäkaupanmyyjänä erilaisille asiakkaille. Pääteemana on palveleva kenkäkauppa. Tärkeintä on fiilis myyjän ja asiakkaan välillä. Myyjän tulisi siis osata kartoittaa asiakkaan tarve ja tehdä myös lisämyyntiä. Tehtävän haasteellisuutta lisää kanta-asiakaskortti - asiakas tulisi sitouttaa kenkäkaupan vakioasiakkaaksi. Lisäsäväyksen tehtävään tuo se, että Nurmi toimii tuomarina sekä tämän kilpailulajin että peruskoululaisille suunnatun Taitaja9-kilpailun tuomarina.

 

Yhteystiedot:
lajivastaava Elina Siivonen puh. 050 307 6557
lajivastaava Pekka Rantanen puh. 044 351 5858
tiedottaja ja kuvaaja Karoliina Närvänen puh. 0400 256 114

Kuva: Lanh Tran Pohjois-Karjalan ammattiopistosta suorittaa kilpailutehtävässä vaadittavaa lisämyyntiä.

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs