Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Miten ottaa vaikeat asiat puheeksi? − Apua työkykyoppaasta

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Miten ottaa vaikeat asiat puheeksi? − Apua työkykyoppaasta

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 14:11
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Miten tunnistaa ajoissa työkyvyn lasku? Miten ottaa vaikeat asiat puheeksi? Entä esimiesten oma jaksaminen? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen vastaa Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) tehty työkykyopas.

Tyokykyopas.samk.fi -sivustolta löytyy myös tietoa uupumuksen, päihteiden käytön ja mielenterveyden häiriöiden varhaisesta tunnistamisesta sekä palveluista työtehtävien ja työaikojen räätälöintiin ja muuhun työnmukauttamiseen. Yritysten pyynnöstä oppaaseen koottiin myös tietoa lääkkeiden vaikutuksista työelämässä.

SAMKin hallinnoimassa Jengoilleen-hankkeessa valmisteltu materiaali tukee osatyökykyisten henkilöiden työssä pysymistä ja onnistunutta työhön paluuta lisäämällä lähiesimiesten ja henkilöstöhallinnon osaamista. Ennenaikaisten eläköitymisten ehkäisy on tärkeää yksilöiden, yritysten ja yhteiskunnan kannalta.

Esimiesten oma jaksaminen tärkeää

Teemojen ympärille koottiin myös Avaimia työkykyjohtamiseen -koulutussarja. Sen avulla esimiehillä on paremmat mahdollisuudet löytää keinoja ja kumppaneita työyhteisönsä haasteisiin sekä vinkkejä työssäjaksamista edistävään ennakoivaan työhön.

Esimiestyön vastuullisuus ja yksinäinen luonne verottaa jaksamista. Jaksamisen tueksi erääseen kumppaniyritykseen koottiin ohjattu esimiesten vertaisryhmä.
− Esimiesten jaksaminen on erityisen tärkeää. Koska lähiesimiehet ovat usein arjen tilanteissa yksin, vertaistuen merkitys on suuri. Esimiesten vertaisryhmissä toteutuu jatkuvan oppimisen idea prosesseissa, jotka koituvat koko työyhteisön eduksi, kertoo hankkeen projektipäällikkö Kaarina Latostenmaa.

Satakuntalaisten yritysten toiveesta on juuri alkanut myös uusi Foorumix – Esimiesverkostot työkykyjohtamisen tukena -hanke. Se toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston tuella yritysten sisäisten ja välisten esimiesryhmien kehittämiseksi.

Tyokykyopas.samk.fi -sivusto on päätulos Satakunnan ammattikorkeakoulun hallinnoimassa Jengoilleen-hankkeessa, joka toteutettiin 1.9.2013−31.1.2015 Työsuojelurahaston rahoituksella.

Tutustu oppaaseen: työkykyopas.samk.fi

Lisätietoja: Projektipäällikkö Kaarina Latostenmaa, p. 044 710 3662

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs