Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Työelämä » Mikkelin ammattikorkeakoulu kehittää maatiloista oppimisympäristöjä

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu kehittää maatiloista oppimisympäristöjä

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2013 klo 10:59
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Eteläsavolaisella maatilalla opitaan -hanke tarjoaa maaseutuyrittäjille mahdollisuuden maatilavierailujen kehittämiseen. Tavoitteena on, että Etelä-Savoon syntyy oppimismaatiloja, joilla koulutusvalintoja miettivät nuoret saavat käytännön kokemuksia maaseutuammateista.

Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoiman Eteläsavolaisella maaseudulla opitaan - hankkeessa kehitetään maatalous-, metsä- ja elintarvikealojen yrityksistä innostavia oppimisympäristöjä.

Tavoitteena on synnyttää Etelä-Savoon ammattitaitoisten maaseutuyrittäjien omistamia oppimismaatiloja, joilla nuoret pääsevät konkreettisesti kokemaan maaseudun elämää, saavat käytännön kokemuksia maaseutuammateista ja innostuvat maaseutuyrittäjyyden tarjoamista mahdollisuuksista.

Samalla yritysten tiedotus- ja viestintäosaaminen kasvaa ja he saavat kontaktipinnan alueen oppilaitosten nuoriin. Tämä parantaa yritysten rekrytointimahdollisuuksia ja nuorten mahdollisuuksia työllistyä alueen yrityksiin.

Yrittäjien koulutuksen sisältö

Maaseudun yrittäjiä koulutetaan hankkeen aikana monipuolisesti muun muassa viestintä- ja vuorovaikutusosaamisessa. Koulutuskokonaisuuteen sisältyy benchmarking-tapaaminen, neljä päiväkoulutusta ja opintomatka Skotlantiin. Lisäksi yrittäjät saavat tilakohtaista konsultointia ja valmennusta. Jokaisessa yritys järjestää muun muassa pilottivierailun koululaisryhmälle ja saa arvioinnin vierailusta.

Ensimmäinen koulutustilaisuus järjestetään keskiviikkona 20.11.2013 klo 11–15 Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampuksella, osoitteessa Patteristonkatu 3, tila D131. Media on tervetullut seuraamaan koulutusta ja haastattelemaan mukaan lähteneitä yrittäjiä.

Pitkäjänteistä kehittämistä

Eteläsavolaisella maaseudulla opitaan on jatkoa syksyllä päättyneelle Eteläsavolainen nuori mahdollisuuksien maaseudulla eli EMMA-hankkeelle. EMMA-hankkeessa alueen nuoria tutustutettiin maaseudun ammatteihin, ja hankkeen aikana nousi esille tarve maatilavierailujen ja niiden toiminnallisuuden kehittämiselle.

Hankkeeseen osallistuvat maatalous-, metsä- ja elintarvikealojen yrittäjät ovat useilta eri toimialoilta eri puolilla Etelä-Savoa. Hankkeen tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat MTK Etelä-Savo ja muut neuvontajärjestöt, maaseudun kehitystä edistävät yritykset, järjestöt ja hankkeet sekä oppilaitokset, jotka tarjoavat testiyleisön koulutuksen aikana saatujen oppien käytännön toteutukseen. Eteläsavolaisella maaseudulla opitaan -hanke on alkanut 1.9.2013 ja päättyy 30.9.2014.


Lisätietoja

Sonja Miettinen, projektipäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 652 9268, sonja.miettinen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs